Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive10 septembrie, ziua mondială de prevenire a suicidului

suicid-stopÎn fiecare an, la 10 septembrie, este marcată ziua mondială pentru prevenirea suicidului.

Iniţiativa au avut-o, în anul 2003, Asociația Internațională pentru Prevenirea Suicidului şi Organizația Mondială a Sănătății

Potrivit site-ului oficial al Asociației Internaționale pentru Prevenirea Suicidului, Organizația Mondială a Sănătății estimează că peste 800.000 de persoane se sinucid în fiecare an.

Un caz de suicid, la fiecare 40 de secunde, la nivel mondial este statistica sumbră realizată de Asociaţia Internaţională pentru Prevenirea Suicidului. În fiecare an peste 800.000 de persoane își pun capăt zilelor, sucicidul fiind printre primele 20 de cazuri de deces.

Cu alte cuvinte, la fiecare 40 de secunde, o persoană își ia viața.

Numărul tentativelor de suicid este, însă, de aproape 25 de ori mai mare, ceea ce înseamnă că mult mai multe persoane au fost pe cale să comită un act suicidal sau au trăit în preajma unei astfel de persoane.

Suicidul poate fi prevenit, spun experţii.

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive