Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Un giurgiuvean este cercetat pentru braconaj cinegetic

646x404Un bărbat bănuit de braconaj cinegetic a fost prins în flagrant, marți, 5 decembrie a.c., de polițiștii din Giurgiu, în timp ce desfășura activități de braconaj. Polițiștii au ridicat o armă letală deținută legal și peste 100 de cartușe aferente. 

La data de 5 decembrie a.c., în timp ce desfășurau o acțiune pentru protejarea fondului cinegetic și prevenirea braconajului, polițiști ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au observat în zona intravilană a comunei Băneasa, din județul Giurgiu, pe fondul de vânătoare Oinacu, din cadrul A.J.V.P.S. Giurgiu, un bărbat care avea asupra sa o armă de vânătoare.

Polițiștii au verificat persoana depistată, ocazie cu care au constatat că aceasta avea asupra sa o pușcă de vânătoare cu alice, calibru 12 mm. și 12 cartușe de vânătoare cu alice, fără a avea asupra sa niciun fel de documente care să ateste deținerea armei sau practicarea vânătorii, motiv pentru care polițiștii l-au însoțit la domiciliu pentru a prezenta documentele solicitate.

Cu ocazia verificării documentelor, polițiștii au constatat că, deși arma era deținută în mod legal, autorizația de vânătoare colectivă era emisă de către A.J.V.P.S. Giurgiu pe numele altui vânător, în calitate de organizator, pentru un alt fond de vânătoare -Gostinu.

La domiciliul bărbatului, polițiștii S.A.E.S.P. au verificat și condițiile de păstrare a armei și munițiilor ocazie cu care au fost identificate 93 cartușe calibru 12 mm. depozitate într-un dulap de lemn pentru veselă, neasigurate corespunzător.

Întrucât bărbatul depistat se afla într-o zonă intravilană, fără organizatorul menționat în autorizația de vânătoare, pe un alt fond de vânătoare și se deplasa fără a avea arma închisă în toc, în cauză s-a întocmit dosar penal, în care polițiștii efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic.

Arma și cele 105 cartușe descoperite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Advertisement

Arhive