Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

ArhiveAmbasadorul Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti, Paul Brummell, în vizită la Giurgiu! (FOTO)

DSC_1569Municipiul Giurgiu a primit, astazi, vizita Excelenței Sale, Ambasadorul Marii Britanii si Irlandei de Nord la Bucuresti, Paul Brummell, aflat pentru doua zile in orasul nostru.

Prima oprire a Excelentei Sale a fost la Colegiul Național “Ion Maiorescu”, acolo unde  a putut admira costume populare romanesti purtate de tinerele eleve, a ascultat Corul Vlăsceanca pregatit de doamna profesor Carmen Pețanca, a discutat cu tinerii (în limba engleză), a cunoscut studenți giurgiuveni în Marea Britanie și a aflat povestea acestui liceu de elită din municipiu. A primit in dar o ie tradițională, o hartă a României Mari și un DVD cu opera poetului național, Mihai Eminescu.

unnamed (3)

unnamed (4)

Vizita la Giurgiu a continuat la sediul Crucii Rosii, acolo unde a putut afla despre activitatea desfasurată de filiala Giurgiu a celei mai cunoscute Organizații Non-Guvernamentale din lume, de la președintele Victor Boiangiu și directorul Marian Măcelaru. Momentul cel mai impresionant, asa cum s-a exprimat Excelența Sa, a fost la Dunare acolo unde a asistat la un exercitiu de salvare din apa desfăşurat de voluntarii filialei de Cruce Rosie Giurgiu.

35269606_2108661079412635_5173136517161287680_n

Ambasadorul Marii Britanii si Irlandei de Nord la Bucuresti, Paul Brummell, si-a continuat vizita la sediul Primariei Giurgiu, acolo unde a fost primit de primarul Nicolae Barbu. La discutie s-au alaturat doamna prefect, Nina Carmen Crisu, și presedintele Consiliului Judetean, Marian Mina, si impreuna au abordat o serie de subiecte de interes pentru Excelenta Sa: invatamantul romanesc si cel britanic, activitatea impresionanta a Crucii Rosii, teme economice, legate de problema fortei de munca, relatiile transfrontaliere cu vecinii bulgari, turismul si infrastructura din Romania,  Brexit-ul sau aderarea Romaniei in Schenghen.

35151604_1719020158181953_6390005875737624576_n

35229220_1719020048181964_5298774889073737728_o

La finalul scurtei vizite la Primaria Giurgiu, Excelenta Sa, Ambasadorul Marii Britanii si Irlandei de Nord la Bucuresti a amintit de finalizarea mandatului sau in foarte scurt timp, despre impresiile frumoase si experienta bogata traita in Romania, in ultimii patru ani, declarandu-se un iubitor al traditiilor populare romanesti. In acest sens, a primit din partea primarului Nicolae Barbu un obiect de patrimoniu vlascean, un vin de colectie si un obiect marcat cu sigla centenarului care sa ii aminteasca peste ani de vizita la Giurgiu.

Ziua de astazi se va incheia cu un spectacol tradițional oferit la Ateneul “Nicolae Bălănescu” de către Centrul Cultural “Ion Vinea” și Centrul Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu.

Vizita Excelenței Sale la Giurgiu va continua maine, la Muzeul Județean Teohari Antonescu Giurgiu, acolo unde va vorbi despre programul sau #BritainInRomania, va vizita expozițiile gazduite de aceasta instituție si va avea ocazia sa vada artefacte deosebite.

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

One Response to Ambasadorul Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti, Paul Brummell, în vizită la Giurgiu! (FOTO)

  • fibo says:

    Pacat ca a venit in vizita la Giurgiu la final de mandat si nu la inceput de mandat.

Arhive