Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

ArhiveArticol de presă

1_25 de liceeni din Giurgiu, instruiți în domeniul Managementului de proiect,

prin „Young Project Manager in CBC area”!

În perioada 4 – 8 decembrie, Asociația AISSER Călărași, în calitate de lider în proiectul „Young Project Manager in CBC area”, a organizat la Giurgiu cel de-al șaptelea curs de instruire în domeniul Managementului de proiect destinat tinerilor liceeni din clasele terminale.

Training-ul a fost destinat unui număr de 25 de liceeni din clasele a XI-a și a XII-a, care studiază la următoarele instituții de învățământ din Giurgiu: Colegiul Național „Ion Maiorescu” (3 elevi), Liceul Teoretic „Tudor Vianu” (6 elevi) și la Colegiul Național Tehnologic „Viceamiral Ioan Bălănescu” (16 elevi).

1

2

Programul de instruire, ce s-a derulat pe parcursul a cinci zile, a fost susținut de traineri, cu o vastă experiență în domeniu, care au folosit metode moderne de formare, utilizând instrumente conform metodologiei PMI (Project Management Institute), activitatea concentrându-se pe exerciții practice aplicate pe grupuri de lucru.

3

4

Obiectivul organizării acestui program de formare a vizat dezvoltarea abilităților de manageri de proiect ale tinerilor, prin aprofundarea cunoștințelor de bază privind: rolul managerului de proiect în cadrul organizației, prin construirea de scenarii de implementare a proiectului, bazate pe diferite ipoteze posibile; identificarea resurselor materiale, umane, financiare și necesitatea de a justifica alocarea lor; planificarea și organizarea echipei de proiect, definirea misiunilor, obiectivelor și responsabilităților; metodele de creare a unui cadru de încredere și dezvoltarea comportamentului cooperativ în echipă; riscurile și planurile de acțiune; instrumentele utilizate în managementul proiectelor; tipurile de conflicte și metode de rezolvare a acestora; variantele de luare a deciziilor.

5

6

7

După sesiunea de instruire în domeniul Managementului de proiect, în vara anului viitor va fi organizată o tabără, la care vor participa 14 elevi din România și 16 elevi din Bulgaria (câte 2 elevi din fiecare județ/district din aria transfrontalieră româno-bulgară). Tabăra de practică se va derula pe o perioadă de 5 zile, într-o locație atractivă, ce va fi dezvăluită la momentul oportun.

Pentru a participa gratuit la această tabără, elevii interesați trebuie să redacteze un eseu de maxim 2 pagini în care să spună care este, din punctul lor de vedere, Cel mai important element pentru succesul proiectului și să justifice alegerea lor.

Regulile de editare a materialelor sunt următoarele: fontul – Times New Roman, mărimea fontului – 12, spațierea – 1 rând distanță. Documentele vor fi salvate cu următoarea denumire Nume_Giurgiu (unde Nume va fi schimbat invididual cu numele fiecăruia). În plus, pe lângă documentele atasate, elevii vor transmite și câte o fotografie personală. Eseurile vor fi transmise pe adresele de e-mail: office@aisser.ro și alinamaria.uricec@gmail.com.

Termenul limită de transmitere a mail-urilor în cadrul concursului de eseuri, pentru elevii din Giurgiu care au participat la cursul de instruire, este 31 ianuarie 2019, ora 23:59.

Detalii despre tabăra de practică oferită gratuit tinerilor din aria transfrontalieră româno-bulgară veți afla la momentul oportun pe website-ul proiectului – www.esummerjobs.eu și pe pagina de Facebook – Esummerjobs.eu – https://www.facebook.com/esummerjobs/.

Pentru a afla mai multe informații despre activitățile proiectului, vă invităm să accesați pagina de internet www.esummerjobs.eu, precum și paginile de Facebook AISSER Călărași (https://www.facebook.com/AisserCalarasi/) și Esummerjobs (www.facebook.com/esummerjobs/).

2_

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive