Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

ArhiveArticol de presă

1_A demarat cursul de Management de proiect,

oferit gratuit liceenilor din Giurgiu,

prin proiectul „Young Project Manager in CBC area”

În această perioadă, tineri liceeni din Giurgiu participă la cursul de Management de proiect, organizat de Asociația AISSER Călărași, în calitate de lider al proiectului „Young Project Manager in CBC area” („Tânăr Manager de proiect în aria transfrontalieră”), finanțat în cadrul programului INTERREG V-A România – Bulgaria.

Programul de formare se derulează pe parcursul a cinci zile (4 – 8 decembrie) la Hotel Sud și este destinat unui număr de 25 de liceeni de clase terminale (clasele a XI-a și a XII-a). Participanții au fost aleși în urma unui proces de selecție dintr-un număr total de aproximativ 40 de tineri care și-au manifestat interesul de a beneficia de această oportunitate de instruire oferită gratuit în cadrul proiectului, prin înscrierea la curs pe platforma web www.esummerjobs.eu.

 2

4

7

8

Tinerii beneficiari ai programului de formare în domeniul Managementului de proiect sunt elevi care studiază în cadrul Liceului Teoretic „Tudor Vianu”, Colegiului Național „Ion Maiorescu” și în cadrul Colegiului Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu”.

În urma participării la acest curs de instruire, liceenii vor dobândi competențe de bază în domeniul Managementului de proiect, temele abordate de lectori fiind legate de: Inițierea unui proiect, importanța identificării și analizării părților interesate, planificarea conținutului, duratei și costurilor unui proiect, identificarea rolurilor și comunicarea în echipa de proiect, identificarea și analiza riscurilor, luarea deciziilor în proiecte, monitorizarea, controlul și încheierea proiectului.

Cei doi traineri ai cursului, care au o vastă experiență în domeniu, folosesc ca metode de predare instrumente moderne, conform strandardelor PMI (Project Management Institute), bazate pe aplicabilitate imediată. Printre metodele folosite de lectori se numără: expuneri, discuții ghidate, discuții în grupuri de lucru, studii de caz, chestionare, videoclipuri, dezbateri, simulări și jocuri. Utilizând instrumente de comunicare moderne și interactive (clipuri video/fotografii), în cadrul cursului sunt prezentate cazuri/ spețe reale întâlnite în mediile public și privat, domenii ce au ca rol pregătirea participanților pentru viitorul loc de muncă sau pentru o viitoare afacere, dacă vor opta pentru a-și întemeia propria firmă.

Zilnic, la sfârșitul fiecărei zile de curs, tinerii au parte de multe mici surprize, iar la finalul programului de formare, liceenii din Giurgiu vor primi diplome de participare, precum și o serie de materiale promoționale realizate în cadrul proiectului, exclusiv pentru ei.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.

 

Proiectul „Young Project Manager in CBC area” este cofinanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională

 în cadrul programului INTERREG V-A România – Bulgaria.

2_

 

Proiectul „Young Project Manager in CBC area” – cod ROBG 146, în cadrul căruia este organizat cursul de instruire, este implementat pe o perioadă de doi ani, de către Asociația AISSER Călărași, împreună cu Asociația Eurointegra și Asociația Danube Alternative din Bulgaria și este finanțat în cadrul programului INTERREG V-A România – Bulgaria, Axa prioritară 4 „O regiune calificată și incluzivă”.

 

 

Pentru a afla mai multe informații despre proiect și despre cursul de instruire, vă invităm să accesați pagina de internet www.esummerjobs.eu, precum și paginile de Facebook AISSER Călărași și Esummerjobs sau direct – persoană de contact: Andrei STOIAN, Manager de Proiect – e-mail: office@aisser.ro.

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive