Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

ArhiveAstăzi, sărbătoare mare: Întâmpinarea Domnului

Intampinarea-Domnului_47Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi, 2 februarie, Întâmpinarea Domnului. Sărbătoarea este una cu dată fixă, stabilită la 40 de zile de la Naşterea Domnului, şi aminteşte de momentul în care Mântuitorul Iisus Hristos a fost adus la templu, pentru a fi închinat Domnului.

Mai exact, L-au dus Fecioara Maria şi dreptul Iosif, pentru împlinirea Legii, care prevedea ca orice prim născut de parte bărbătească să îi fie închinat lui Dumnezeu în a 40-a zi de la naştere. Momentul era folosit şi pentru curăţirea mamei. În Templu au fost întâmpinaţi de dreptul Simeon şi proorociţa Ana. Potrivit Tradiţiei, dreptul Simeon a fost unul dintre traducătorii Pentateuhului din limba ebraica în limba greacă. În momentul în care a ajuns la textul „Iată Fecioara va lua în pântece şi va naşte fiu“, acesta a înlocuit termenul „fecioară” cu „femeie”. Pentru necredinţa sa, Dumnezeu i-a făgăduit că nu o să moară până nu va vedea pe Mesia născut din Fecioară (Luca 2, 25-26)”.

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive