Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

ATENŢIE! Telefonul se poate infecta cu viruși… dacă deschizi fișiere primite de la ”prieteni”!

Phone-virus-750x469Telefoanele mobile pot fi infectate cu viruși, prin aplicația de chat WhatsApp, iar datele personale pot fi expuse, din cauza unei breșe majoră de securitate.

Platforma pentru mesagerie instant care aparține Facebook a anunțat că o breșă de securitate din sistem le poate permite hackerilor să acceseze datele din telefoane utilizând un fișier video virusat. Acesta trebuie să fie în format MP4 și, la prima vedere, se comportă ca un fișier video obișnuit, pe care îl poți viziona, scrie playtech.ro.

Hackerii pot introduce viruși într-un smartphone prin fișiere video transmise prin WhatsApp. Platforma pentru mesagerie instant care aparține Facebook a anunțat că o breșă de securitate din sistem le poate permite hackerilor să acceseze datele din telefoane utilizând un fișier video virusat. Acesta trebuie să fie în format MP4 și, la prima vedere, se comportă ca un fișier video obișnuit. Îl poți viziona. Conform revistei Forbes, Facebook nu a precizat și ce a dus la descoperirea vulnerabilității.

Această problemă gravă de securitate este doar cea mai nouă cu care s-au confruntat utilizatorii de WhatsApp în ultimul an. Au existat mai multe, dar cea mai importantă a fost efectuată de NSO, o companie specializată pe securitate cibernetică din Israel. La momentul respectiv, Facebook și WhatsApp au depus o plângere la un tribunal federal american împotriva companiei israeliene. În documentul înaintat către tribunal se menționează ”detectarea unui nou tip de ciber-atac implicând o vulnerabilitate în componenta de apeluri video.”

Această problemă gravă de securitate este doar cea mai nouă cu care s-au confruntat utilizatorii de WhatsApp în ultimul an. Nu se știe când va fi remediată, dar cei de la WhatsApp sunt destul de eficienți în astfel de situații de urgență majoră, potrivit sursei citate.

sursă: playtech.ro

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive