Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

ArhiveBreasla jurnalistică din Giurgiu, solidaritate cu Viktoria Marinova şi cu colegii de peste Dunăre!

43607064_1904684106274777_1831733788590211072_nAşa după cum este cunoscut, Viktoria Marinova a fost găsită fără suflare nu departe de Dunăre, într-o zonă ferită a orașului Ruse, peste fluviu de Giurgiu.

Jurnalista de 30 de ani le-a spus prietenilor că merge să alerge, un jogging de antrenament pentru un cros la care urma să ia startul, povestesc prietenii ei pentru bTV, cros ce urma să se dispute în Rezervația Srebărna (la sud-vest de Călărași).

„Criminalul a vorbit, până acum, cu siguranță, cu cineva. El există, e printre noi. Rog toată populația să dea orice mic indiciu referitor la cine este el”, a spus Plamen Stoilov, primarul orașului Ruse.

Trupul neînsuflețit al Viktoriei Marinova a fost găsit, sâmbătă, pe malul Dunării de către un trecător. Aceasta ar fi fost omorâtă prin asfixiere, iar unele surse indică faptul că a fost și violată.

În spirit de solidaritate cu Viktoria Marinova, breasla jurnalistică autohtonă s-a reunit, ieri după-amiază, pe platoul din faţa Teatrului „Tudor Vianu”, s-a rugat şi a aprins lumânări pentru sufletul ei.

“Este o tragedie ce s-a întâmplat cu jurnalista din Ruse. Vorbim despre presă, iar presa nu are graniţe… Din păcate, a murit un om, o mamă, o femeie, un coleg de breaslă – fără nicio vină. Vrem să arătăm că suntem solidari cu colegii din Bulgaria, care sunt supuşi presiunilor, presiuni care se resimt şi la noi. Din păcate, este a treia tragedie, în mai puţin de un an, în care sunt ucişi ziarişti. Din punctul meu de vedere, Viktoria Marinova a plătit pentru curajul ei. Indiferent de ce spun anchetele, ea a fost o ţintă”, a declarat iniţiatorul acestei acţiuni, Florina Drăgulin.

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive