Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

ArhiveCE ESTE DE FĂCUT?

NeintitulatJale. Giurgiu,ultimul loc pe ţară la  Evaluarea Nnaţională. Aşa suna titlul unei ştiri din GIURGIUVEANUL zilei de 19 iunie . L-am citit cu atenţie şi l-am recitit. Cu tristeţe!

Primul cuvânt al ştirii, jale , pus în legătură cu sintagma ultimul loc îmi suna a dangăt de clopot dintr-un sat depopulat de pe o costişă de deal.

Fiind vorba de şcoală şi, mai ales, fiind vorba de copii –elevi -, nici că se putea altfel, am revenit asupra articolului să văd ecoul.

Mi-am impus să citesc toate insemnările cu respect, cu atenţie, înzăuat cu experienţa muncii la catedră într-o şcoală profesională şi într-un liceu industrial timp de peste 35 de ani şi , cu deosebire, cu iubirea  de bunic a celor trei nepoate, toate şcolăriţe!

Nu am văzut, cum cred că ar fi fost necesar, reacţia niciunei autorităţi locale ! Nu am văzut, cum s-ar fi impus să existe, asumarea răspunderii de către un părinte!

Am aflat din presă că mulţi copii sunt instituţionalizaţi, că multe mame sunt plecate în străinătate şi au lăsat copiii în grija nimănui!!!, mi se pare prea mare numărul asistenţilor maternali,- foarte bine că sunt!-, am văzut taţi aşteptând în faţa poştei  alocaţiile copiilor pentru a merge apoi la bufet!, am văzut mame stând la colţ de stradă urmărind  copiii trimişi în intersecţie la cerşit, am aflat tot din presă că în România, şi nu avem decât 20 de milioane de locuitori, există cea mai tânără bunicuţă din lume, am aflat că, în România veacului în care trăiesc, un medic a dat un diagnostic cutremurător , copil bolnav de dorul de mamă!!! Îmi vine să ies în stradă şi să strig:- Românie, încotro?

Revenind la însemnările citite, am întâlnit forţa românului de a face haz de necaz:- Întoarcem foaia invers, si suntem primii. Sau facem un miting.Umorul alină, dar nu vindecă!

Am văzut în schimb pe cei care au desoperit vinovaţii: profesorii. Perfect , felicitări … cei mai buni dascăli din ţară …MERITĂ O PRIMĂ  DE VACANŢĂ  D E F I N I T I V Ă … să se ducă la ……vai de capul vostru ! / Măriţi-le salariile profesorilor că merită. Confirmă rezultatele la examen. / Ruşine ,ruşine să le fie profesorilor care nu îşi mai dau interesul vor doar salarii şi meditaţii în particular neimpozitate.

Fără să reproşez cuiva ceva, amintesc doar că tot în presă am citit de cazuri în care elevii au bătut profesoara, că unele mame care , cerând socoteala pentru că odraslele lor nu au primit nota dorită, au bătut profesoara!

O însemnare care încearcă să avertizeze că problema este cu atât mai gravă cu cât, crede cel care scrie, fenomenul nu este de semnalat numai în Giurgiu, ci în toată ţara, indiferent de statistica ultimei evaluări care situează Giurgiu pe ultimul loc: In urma acestei clasări se impune o intrebare adresată autorităţilor giurgiuvene : La Giurgiu s-au născut cei mai proşti copii din ţară s-au aici avem cei mai slabi, dezinteresaţi , spăgari etc profesori din tară ?

Fără pretenţia de a fi diagosticat afecţiunea sistemului, fără pretenţia de a fi dat soluţia salvatoare, am notat: Să ne apropiem copiii! Ei, copiii, sunt IZVOR de bucurie. Depinde de noi, părinţi în primul rând, MAMA şi TATA, bunici, străbunici, învăţători, profesori, autorităţi, uliţa, strada, dacă acest izvor are mereu apă proaspătă!!! Întrebarea nu trebuie să fie CARE-S VINOVAŢII ci, cu răbdare, CE ESTE DE FĂCUT?
UNITATE, nu VRAJBĂ! Viaţa este totdeauna, cu fiecare copil, UN ÎNCEPUT. În toamnă avem întâlnire-revedere-de promoţie. Am invitat doi elevi de excepţie ai Maiorescului, sperăm să răspundă invitaţiei! şi vom discuta şi acest aspect!

Dacă revin asupra acestui lucru, este pentru că observ un proces diabolic de disoluţie a familiei şi aş vrea şi alte păreri, pentru că, zicea Avram Iancu:-Dacă nu punem pumnul în pieptul furtunii, pierim!

Prof. Gh. CALOTĂ, Brăila


Detalii pe site: http://www.giurgiuveanul.ro/stiri/jale-giurgiu-ultimul-loc-pe-tara-la-evaluarea-nationala/#ixzz5JDPlFCYF

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

2 Responses to CE ESTE DE FĂCUT?

 • SANGIORGIO says:

  # REZULTATELE NU TREBUIE SA SURPRINDA PE NIMENI # POLITIZAREA SISTEMULUI DE INVATAMINT SI ABANDONAREA IN MOD VOLUNTAR A REGULAMENTELOR SCOLARE A FACUT CA NIVELUL DE PREGATIRE A ELEVILOR SA SCADA IN MOD DRAMATIC.

 • Calotă Gheorghe says:

  Domnule SANGIORGIO,
  1..Politizarea sistemului de învăţământ….
  2.Abandonarea în mod voluntar a regulamentelor şcolare…
  1.1 Detaliaţi cum a influenţat politizarea pregătirea elevului?
  1.2.Răspunderea familiei nu trebuie implicată?
  1.3. Comitetul de părinţi?
  2.1. Abandonarea de către cine?
  2.1.1. Comisia diriginţilor la nivelul şcolii?
  2.1.2.Diriginţii claselor ?
  2.1.3.Consiliul profesoral?
  2.1.4.Conducerea şcolii?
  2.1.5 Consiliul elevilor?
  2.1.6.Autorităţile locale?
  2.2. Abandonare – în ce scop?
  …………………………………………..

Arhive