Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

ArhiveCele mai puţine doze de vaccin antigripal din țară, la Giurgiu!

doze-insuficiente-de-vaccin-antigripal-in-maramuresMinisterul Sănătății (MS) a anunțat că a început livrarea celor un milion de doze de vaccin gripal în teritoriu, conform anunțului furnizorului de vaccin către ministerul de resort. Contractul încheiat cu câștigătorul licitației de achiziție prevede ca livrarea să se facă de către furnizor direct în teritoriu, la Direcțiile de Sănătatea Publică (DSP). În acest context, vor fi livrate vaccinurile către DSP Constanța (91.170 de doze), București (36.630 de doze), Ilfov (6.520 de doze), Călărași (20.207 de doze), Giurgiu (5.215 de doze), Teleorman (17.780 de doze), Buzău (23.487 de doze) și Prahova (43.465 de doze), urmând ca în cel mai scurt timp procesul de distribuire a vaccinului să fie finalizat la nivel național.

”Pentru a evita în viitor situațiile de întârziere în aprovizionarea cu vaccin gripal, MS a încheiat, pentru prima oară, un acord-cadru pentru o perioadă de doi ani. De altfel, MS încheie acorduri-cadru pentru toate tipurile de vaccin. Anul acesta, MS va achiziționa peste un milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu față de anul trecut, astfel încât să asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane aflate în grupele de risc”, potrivit MS.

Conform ultimelor date furnizate de către Institutul de Sănătate Publică, pe teritoriul României nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, morbiditatea prin infecții respiratorii acute încadrându-se în intervalul așteptat pentru această perioadă. La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripa clinic, infecții acute ale căilor respiratorii superioare și pneumonii) a fost de 83.563, cu 3.7% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (86.996) și cu 7.6% mai mare față de cel înregistrat în săptămâna precedentă (79.895).

La nivelul judeţului Giurgiu, în noiembrie s-au înregistrat 255 de cazuri infecții respiratorii acute, mult mai puţine decât în perioada similară a anului porecedent, spun reprezentanţii DSP Giurgiu.

Cele peste 5.000 de doze repartizate în a doua transă vor fi repartizate către medicii de familie.

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive