Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

ArhiveCum vă puteţi înscrie la liceu? A fost publicat calendarul înscrierilor

admitere_liceu_S-a publicat calendarul admiterii la liceu în anul şcolar 2013 – 2014. Astfel, potrivit informaţiilor publicate de Ministerul Educaţiei, în acest an vor avea loc trei etape pentru admiterea la liceu. Totodată, cei ce vor să urmeze cursurile seral sau fără frecvenţă pot consulta calendarul de admitere. Potrivit acestuia, pe 1 mai a.c., se afişează oferta de şcolarizare/ formare profesională, concretizată în profiluri, domenii şi calificări profesionale, pentru învăţământul liceal, filiera tehnologică.

Pe 5 iulie, se afişează în fiecare unitate de învăţământ gimnazială lista candidaţilor, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, şi se completează de secretariatele şcolilor fişele de înscriere cu numele/codul unităţii de învăţământ cu datele personale ale absolvenţilor claselor a VIII-a, cu mediile generale de absolvire, cu notele şi mediile obţinute la Evaluarea Naţională, cu mediile de admitere. Apoi, se anunţă ierarhia la nivel judeţean a absolvenţilor claselor a VIII-a. Pe 8 iulie, se eliberează fişele de înscriere pentru candidaţii care solicită să participe la admitere în alt judeţ. Între 27 şi 29 mai, se fac înscrierile pentru probele de aptitudini, iar în perioada 30 mai -1 iunie, se susţin. Pe 3 iunie, se afişează rezultatele la probele de aptitudini şi se depun contestaţiile, iar pe 5 iulie, se validează de comisia de admitere judeţeană lista candidaţilor admişi la liceele/clasele la care s-au susţinut probe de aptitudini şi lista în unitatea de învăţământ liceal respectivă. Pe 8 iulie, se ridică, de la liceele vocaţionale, fişele de înscriere de către candidaţii neadmişi.

Cum vă puteţi înscrie la seral

Prima etapă de admitere la liceu pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani pînă la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 – 2014 începe în 5 iulie, când se completează opţiunile în fişele de înscriere de absolvenţii clasei a VIII-a şi de părinţii lor, asistaţi de diriginţi. Acestea se pot completa până pe 9 iulie, iar mai apoi sunt introduse în baza de date computerizată. Pe 16 iulie, are loc repartizarea computerizată, iar pe 17 iulie, se afişează în şcoli listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi locurile neocupate în licee. În perioada 17 iulie – 26 iulie, se depun dosarele de înscriere la liceele la care candidaţii au fost repartizaţi. A doua etapă de admitere în învăţământul liceal începe pe 17 iulie, cu înscrierea candidaţilor, urmează, pe 25 iulie, repartizarea computerizată. A treia etapă începe, pe 2 septembrie, cu înscrierea candidaţilor la licee, urmând ca, în perioada 5 – 6 septembrie, să fie repartizaţi absolvenţii clasei a VIII-a care nu au participat la nici o repartizare ori nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare. Amiterea candidaţilor pentru învăţământul seral şi pentru cel cu frecvenţă redusă va începe, pe 23 iulie, cu înscrierea, ce va dura până pe 24 iulie. Între 24 şi 26 iulie, se va desfăşura repartizarea lor.

M. Petcu 

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

One Response to Cum vă puteţi înscrie la liceu? A fost publicat calendarul înscrierilor

  • Anton Gheorghe says:

    Multumesc autoarei articolului!Am dat un „copy paste”,am si eu o pustoaica in clasa a VIII-a…

Arhive