Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

ArhiveDan Motreanu: “Consilierii județeni liberali vor condiționa votul pe bugetul CJ Giurgiu, în şedinţa de astăzi!”

20190218_235237În şedința CJ Giurgiu de astăzi, 4 aprilie 2019, consilierii județeni liberali vor condiționa votul pe bugetul CJ Giurgiu de aprobarea unui amendament prin care PNL propune achiziționarea unui aparat modern de radioterapie şi construirea spațiului necesar funcționării acestuia, spațiu care să includă cabinet medical, spațiu special de amplasare a aparatului, sală de aşteptare şi anexe, toate acestea fiind necesare pentru tratarea pacienților oncologici a căror schemă de tratament stabileşte nevoia de radioterapie.
Suntem departe de a putea spune că Giurgiu este un județ al unei țări europene moderne în condițiile în care pacienții cu afecțiuni oncologice sunt nevoiți să se ducă în Capitală pentru a se putea trata iar PNL Giurgiu doreşte prin acest amendament să rezolve această problemă care afectează grav sănătatea giurgiuvenilorConsilierii județeni liberali vor condiționa votul lor de aprobarea acestui amendament absolut necesar pentru giurgiuveni. Desigur, în lista de investiții va trebui să fie introdusă o poziție distinctă “Elaborare studiu de fezabilitate pentru obiectivul CABINET DE RADIOTERAPIE, inclusiv studii geo, topo, hidro, acorduri și avize” şi în mod obligatoriu alocată pentru această rubrică o sumă care să reprezinte între 3 şi 5% din valoarea total estimată iar aceasta va fi a doua propunere a consilierilor liberali. Totodată, pentru a atinge acest obiectiv ambițios, PNL Giurgiu va propune şi un al treilea punct care să permită contractarea unui împrumut în sistem de leasing pe o durată mai mare, undeva la 10 ani pentru realizarea investiției.

PNL este preocupat de sănătatea giurgiuvenilor. Spre finele anului 2018, la nivelul județului Giurgiu erau aproximativ 7000 de pacienți cu diferite afecțiuni oncologice iar, din câte cunosc, lunar la Spitalul Județean Giurgiu se înregistrează în medie 700 de spitalizări de zi şi consultații în ambulatoriu la oncologie. Este mult, este foarte mult iar aceşti oameni, pe lângă dramele personale generate de crunte afecțiuni medicale, sunt nevoiți să înfrunte şi problemele sistemului de sănătate. În România se înregistrează zilnic o medie 130 de decese ale pacienților cu diferite forme de cancer. Zilnic. Asta în condițiile în care pacienții nu au acces la investigații şi tratamente inovative, trebuie, pe lângă boală, să înfrunte şi lipsa medicamentelor uzuale din spitale şi din circuitul deschis de farmacii, neasigurarea continuității efectuării tratamentelor şi întreruperea acestora din cauza retragerii de pe piață sau a exportului paralel al medicamentelor, sau chiar lipsa medicilor oncologi care să stabilească sau să modifice corespunzător schemele de tratament ale pacienților pentru perioade de timp care sunt critice pentru fiecare pacient, aşa cum s-a întâmplat la Spitalul Județean Giurgiu

Presedinte PNL Giurgiu, Dan Motreanu

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive