Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

ArhiveDe „Luna Pădurii”, deţinuţi de la Penitenciarul Giurgiu, în Parcul Alei! (FOTO)

IMG-20180414-WA0005Recent, Penitenciarul Giurgiu a marcat activitatea intitulată ”Luna Pădurii”, prin organizarea unei activităţi de reintegrare socială, prin care s-a urmărit responsabilizarea participanților cu privire la mediul în care trăim și implicarea activă a acestora în viaţa socială.

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Primăria municipiului Giurgiu și a constat în activități de înfrumusețare și amenajare a Parcului Alei.

Au participat zece deținuți din regimul închis și reprezentanți ai Sectorului de educație și asistență psihosocială din cadrul Penitenciarului Giurgiu.

Scopul activităţii l-a reprezentat  conștientizarea de către deţinuţi a nocivității  cogniţiilor negative legate de protecţia mediului inconjurător , factori de degradare ai mediului şi implicaţiile ce decurg din acţiunile iresponsabile asupra mediului.

Acțiunea s-a derulat în acord cu obiectivele asumate la nivel național prin Strategia Națională de Reintegrare Socială, urmarindu-se dezvoltarea unui cadru favorabil de petrecere a timpului liber prin participarea activă la viaţa socială, diminuarea efectelor încarcerării şi a stării psihice negative în vederea adaptării eficiente la mediul de detenţie, înlăturarea blocajelor psihologice şi pozitivarea resurselor existente prin stimularea interesului implicării în activităţi diverse

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive