Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Doliu! A murit fiul academicianului Marin Voiculescu

mihai_voiculescu_72495100Cunoscutul medic Mihai Voiculescu, medic primar medicină internă, s-a stins din viaţă la vârsta de 70 de ani. Acesta era şi preşedinte al fundaţiei „Marin Voiculescu”, dedicată memoriei tatălui său, el însuși un renumit medic. Fundația acordă burse de studiu pentru copiii cu capacități intelectuale deosebite din Giurgiu.

A fost ani buni șeful Clinicii de Medicină Internă din cadrul Institutului Fundeni. Şi-a trăit viața ca medic și din pasiune pentru medicină și pentru oameni, dar a plecat dintre noi ca pacient, lăsând în urmă sute de persoane pe care, de-a lungul carierei, le-a ajutat prin intermediul profesiei sale de doctor. A salvat mii de vieți omenești, călăuzit de ideea că „viața îi răsplătește pe cei care se sacrifică nu în primul rând material, ci, mult mai important, prin dobândirea respectului, a stimei și mai ales a prieteniei celor pe care ai putut vreodată să îi ajuți cu ceva”.

Momentul de răscruce al carierei sale a fost când s-a hotărăt să lucreze la Spitalul Fundeni, pe care îl știa un spital cu pretenții de rang european. A fost președintele Asociației Române pentru Studiul Ficatului, secretar general al Romtransplant, membru al multor organizații medicale din țară și străinătate.

Advertisement

Arhive