Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

ArhiveEXCLUSIV! Descoperă GIURGIU VECHI într-o imagine aeriană din timpul celui de-al Doilea Război Mondial!

Giurgiu vazut de sus by Vasile ArcanuEste o imagine aeriană unicat, ce ilustrează foarte bine oraşul Giurgiu, realizată în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, dintr-un avion de recunoaştere german. Sper să nu fim „acuzaţi” că suferim de „scenarită”, avansăm totuşi ideea că poate fi vorba şi de un „material de spionaj” dar, repet, nu avem niciun suport în acest sens.

Pentru o mai bună orientare în spaţiul imaginii… trebuie să identificăm principalele repere: centrul oraşului cu Turnul în mijloc şi Podul Bizetz cu Canalaul Sf. Gheorghe. Continuând identificarea reperelor, vedem sensul giratoriu (destul de mare) de la Biserica Sf. Gheorghe.

O descoperire interesantă ar fi întinderea de apă de la Podul Bizetz spre Portul actual.

Sigur, la un studiu atent se mai pot afla lucruri interesante. Vă invit şi pe voi să completaţi descrierea cu celelate obiective (din Giurgiu) care apar în fotografie.

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive