Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

FOCAR! Munţi de gunoaie de pasăre, depozitate lângă un drum naţional

Gunoi 1 by GiurgiuveanulTone de gunoi de pasăre tronează lângă un drum naţional din Giurgiu, DN 5 Giurgiu-Bucureşti, pe care circulă zilnic sute de maşini. Pe lângă faptul că imaginea este dezolantă, mirosul pestilenţial se simte de la kilometri întregi. Gunoaiele sunt aruncate la voia întâmplării pe terenurile oamenilor din Plopşoru, situate la mică distanţă de drumul naţional, dar şi pe un drum comunal, care face legătura cu localitatea Ghimpaţi.

Doi dintre localnicii din Plopşoru se plâng că fermele de păsări aruncă gunoiul pe terenurile oamenilor dar şi pe un drum public, fără ca autorităţile să ia măsuri împotriva lor. Aşa se face că de când au crescut temperaturile, mirosul emanat este imposibil de suportat.

„Nu putem trece cu maşinile agricole spre terenurile noastre pentru că drumul public este acoperit în mare parte de gunoaie şi schelete de pasăre. Sunt mai multe astfel de depozite, şi nu numai la Plopşoru, ci şi la Dăiţa. Sunt culturi de porumb în care gunoiul bălteşte pur şi simplu”, spune unul dintre fermierii care au terenuri în zonă. Oamenii spun că au făcut numeroase demersuri către autorităţi, însă nimeni nu s-a sesizat până în prezent.

Gunoi 3 by Giurgiuveanul

 În timp ce unii localnici arată cu degetul spre autorităţile locale, acestea susţin că au făcut tot ce le permite legea pentru a preveni aruncarea deşeurilor la voia întâmplării.

Primarul comunei Daia, Valentin Barbu (foto), îi acuză pe

primar daia

proprietarii de terenuri agricole, care acceptă tacit această situaţie, ba chiar se înţeleg cu firmele respective asupra depozitării gunoiului de pasăre. „Sunt înţeleşi cu firmele care deţin ferme de păsări să depoziteze gunoiul pe terenurile lor. Eu i-am amendat şi cu 2000 de lei, dar tot nu înţeleg. Dacă veţi face o anchetă amănunţită, veţi descoperi că astfel stau lucrurile. În ceea ce priveşte drumul public acoperit de gunoi, ştiu că deşeurile s-au deversat de pe terenul unui localnic”, spune primarul.

Nu ştim dacă Garda de Mediu are cunoştinţă de situaţie, dar până acum nu a luat nici o măsură. Mormanele de gunoi, pline de oase de păsări, cresc de la o zi la alta şi se transformă într-un focar de infecţie. Dacă organele de control şi-ar face treaba, legea pentru Protecţia Mediului prevede amenzi în valoare de 2.000 de lei pentru persoane fizice şi între 10.000 şi 20.000 pentru persoane juridice.

Gunoi 2 by Giurgiuveanul

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

3 Responses to FOCAR! Munţi de gunoaie de pasăre, depozitate lângă un drum naţional

 • gogu says:

  In sfarsit, s-a sesizat cineva de sutele de tone de reziduri de la ferma de pasari Fratesti a unui libanez, care sunt aduse de niste masini mari si basculate in vre-o zece locuri pe raza comunei Daia, satul Plopsoru. De cativa ani se petrece asta fara sa ia nimeni nicio masura legala, culturile sunt afectate, drumurile publice nationale, judetene si comunale, astea din urma chiar blocate pe marginea canalului de irigatii. mirosurile sunt insuportabile, viermi, muste, microbi, care afecteaza cetatenii care trec pe langa aceste depozite infecte si cetatenii satului Plopsoru sunt terorizati si infectati de mirosul urat emanat de acestea. Mai grav este ca primarul Barbu Vasile Mihail a vzut si nu a luat nicio masura pentru ca ii cunoaste pe cei care transporta si care depoziteaza gunoiul, acestia fiind prietenii lui. Zice el ca le-a dat amenda, asta e vrajeala curata.
  Multumim redactiei ziarului Giurgiuveanul, care a dovedit ca este un ziar care se implica in spiritul apararii intereselor cetatenilor din judetul Giurgiu. Felicitari !!!!!!!!!!!

 • viki says:

  Oare se v-a lua vreo masura!!!!!! nu mai suportam mirosul…..Cine are urechi de auzit, sa auda …odata!!!!!

 • gabi says:

  vorbiti in necunostinta de cauza (ura politica). primarul nu are cunostinta , iar gunoiul este pus pe proprietate privata, la circa 7-10 km de sat

Arhive