Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive(FOTO) Pe noua Catedrală Episcopală din Giurgiu vor fi montate crucile! Astăzi au fost sfinţite de Preasfinţitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie

IMG_3961Astăzi, 19 mai 2017, Preasfințitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie, înconjurat de un sobor de preoți, a săvârșit Slujba de sfințire a crucilor ce vor împodobi noua Catedrala Episcopală, cu hramul „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din municipiul Giurgiu.

IMG_4039

IMG_3966

IMG_3967

IMG_3969

La final slujbei, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat semnificația duhovnicească a Sfintei Cruci, arătând ca aceasta nu este doar un simbol, ci și realitate a vieții creștine care îndeamnă pe creștini spre jertfelnicie după modelul Mântuitorului Iisus Hristos.

IMG_4016

De asemenea, Întâistătătorul eparhiei noastre a arătat că acest moment al sfințirii crucilor este un bun prilej de a mulţumi tuturor celor ce s-au ostenit cu atâta trudă şi jertfelnicie la înălţarea acestei biserici reprezentative şi necesare pentru oraşul de pe malul Dunării, ocrotit de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

IMG_3937

În continuare, arată site-ul Episcopiei Giurgiului, cei prezenți s-au închinat și au sărutat crucile sfințite, urmând ca acestea să fie montate pe turlele sfântului lăcaș.

IMG_4053

***

Lucrările de construcţie la noua Catedrala Episcoplă din municipiul Giurgiu s-au aflat permanent în atenţia Preasfinţitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, şi a colaboratorilor apropiaţi ai Preasfinţiei Sale, între care un rol important îl are părintele consilier Ştefan Valentin.

Începând cu prima Sfântă Liturghie din ziua 9 aprilie 2017, la Praznicul Intrării Domnului în Ierusalim, Catedrala a devenit un punct de reper spiritual foarte important pentru credincioşii din Eparhie.

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive