Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

ArhiveGiurgiuvenii se pregătesc de o nouă minivacanţă

20140501-IMG_8427Giurgiuvenii se pregătesc pentru o nouă minivacanţă, cea de 1 Mai (Ziua Muncii), când vor avea trei zile libere.

Trebuie precizat că în zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepţia unităţilor sanitare şi a celor de alimentaţie publică, precum şi a unităţilor în care activitatea nu poate fi întreruptă. Salariaţii care lucrează în astfel de unităţi au dreptul la compen-sarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

Codul Muncii mai prevede ca, pentru celelalte cazuri în care nu se acordă zile libere în sărbătorile legale din motive justificate, salariaţii trebuie să beneficieze de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Angajatorii care nu oferă compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile sau sporul indicat de legislaţia muncii pot fi amendaţi cu o sumă cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei.

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive