Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

ArhiveGrevă japoneză la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu!

penitenciar_73868300Începând de mâine, vineri, 10 august, membrii sindicatului “Fraternitatea” din Penitenciarul Giurgiu intră în grevă japoneză, ca manifest faţă de lipsa de interes a autorităţilor pentru rezolvarea problemelor din penitenciare.

Demersul a fost anunţat de Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarerelor, iar la grevă participă penitenciare din toată ţara.

“Lista de revendicări a angaţilor din penitenciare include:

*condiții de lucru mai bune – ministrul Justiției a promis acum 1 an standarde privind condițiile de lucru în penitenciare și un plan multianual de  investiții, dar nu s-a ținut de cuvânt. În schimb, bugetul pentru investiții a fost redus la jumătate.

*plata orelor suplimentare restante – în continuare sunt peste 1 milion de ore suplimentare restante neplătite. Ministrul Justiției s-a angajat acum 6 luni la ca reacție la refuzul unor colegi de a intra în serviciu că acestea vor fi plătite, dar nu s-a ținut de cuvânt.

*stoparea împuternicirilor ilegale – cerem reluarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de management superior și încetarea practicii de vasalizare prin împuterniciri, unele deja ilegale prin depășirea limitei de 1 an permisă de lege. Chiar directorul general al ANP Marian Dobrică este ilegal imputernicit de 3 luni.

*eliminarea discriminărilor salariale – cerem aplicarea legii cadru a salarizării (L153/2017) și pentru personalul din sectorul de apărare ordine publică și siguranță națională începănd cu octombrie 2018.

aprobarea Statutului polițistului de penitenciare – cerem ministerului Justiției să includă și observațiile sindicatelor în proiectele transmise, prin forțarea procedurii de avizare, la Parlament.

*încetarea abuzului asupra pensionarilor – cerem eliminarea din legislație a scamatoriei legislative prin care, începând cu 15 septembrie 2017, au fost reduse cu peste 30%, prin ordonanță de urgență, pensiile angajaților din penitenciare, polițiștilor și militarilor.

*plata integrală a orelor suplimentare curente – cerem ministrului Justiției să aplice corect prevederea legală obținută în Parlament de către sindicate referitor la plata orelor suplimentare, din ordinul acestuia (OMJ 2721/2018) fiind practic eliminate arbitrar de la plată peste 50% dintre orele suplimentare nerecuperate în termen de 60 de zile.” se arată în comuncatul transmis.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarerelor solicită totodată demiterea lui Tudorel Toader, ministrul justitiei, pe care îl considera principalul vinovat pentru nerezolvarea problemelor.

În cazul în care autoritățile nu reacționează, sindicaliştii vor continua acţiunile de protest prin pichetarea penitenciarelor, depunerea unor plângeri penale şi, în ultimă fază, vor refuza să mai intre în serviciu.

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive