Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

ArhiveHram la Schitul Sfântul Ioan Rusul din Slobozia de Giurgiu

Schit 1  siteAstăzi, 27 mai, Mănăstirea Sfântul Ioan Rusul din localitatea Slobozia de Giurgiu şi-a sărbătorit ocrotitorul. Manifestările religioase închinate Sfântului Mărturisitor Ioan Rusul au debutat ieri, 26 mai cu săvârşirea de către un sobor de preoţi şi diaconi a slujbei de priveghere. Astăzi, 27 mai 2013, în ziua hramului, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un impresionant sobor de preoţi şi diaconi. În cadrul Sfintei Liturghii, Chiriarhul nostru a hirotonit întru preot pe părintele diacon Stroe Tudorică Alexandru, pe seama bisericii Schitului Sf. Ier. Nicolae din municipiul Giurgiu.

Schit 2  SITE

În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Preasfinţia Sa a vorbit despre viaţa pilduitoare a Sfântului Mărturisitor Ioan Rusul. La final, Întâistătătorul eparhiei noastre i-a îndemnat pe credincioşi să-i cinstească pe sfinţi deoarece cinstirea sfinţilor este de fapt o preamărire a iubirii lui Dumnezeu pentru oameni şi a lucrării Lui de înălţare a omului spre frumuseţea şi viaţa veşnică a lui Dumnzeu. Sfinţenia, a încheiat, Preasfinţitul Părinte Ambrozie, este aşadar, plinătate în Duhul Sfânt, este umplere a persoanei umane cu Duhul Sfânt.

Schit 8 ptr site

Sutele de credincioşi prezenţi la slujbă s-au putut închina la părticele din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina aduse de la Catedrala Episcopală din Giurgiu şi la părticele din moaştele Sfântului Ioan Rusul. Sfintele odoare au fost aşezate spre închinare într-un baldachin în apropierea altarului de vară al mănăstirii.

După sfânta Liturghie toţi credincioşii prezenţi au luat parte la o agapă frăţească pregătită de obştea mănăstirii cu prilejul hramului.

Schit 10 SITE

GALERIE FOTO AICI:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.129449377255103.1073741858.100005701234007&type=1

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

One Response to Hram la Schitul Sfântul Ioan Rusul din Slobozia de Giurgiu

  • cristina says:

    Slava Domnului pentru Sfintii Sai! Ce norocosi suntem ca avem manastirea cu hramul Sfantului langa noi! Altii strabat drum lung pana aici. Noi sa profitam si sa mergem cat mai des la Lacasul Sfantului sa-i multumim si sa ne rugam lui pentru copilasii nostri si pentru noi.

Arhive