Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

ArhiveÎn România, învățământul obligatoriu va fi de 16 ani!

scoalaÎncepând cu 2020, grupa mare de la grădiniţă şi ultimii doi ani de liceu (clasa a XI-a şi a XII-a) devin obligatorii potrivit unor modificări la Legea Educaţiei votate de senatori. Proiectul de lege merge la promulgare la preşedintele Iohannis.

Liceul va deveni obligatoriu 4 ani începând de la anul astfel că elevii vor merge la şcoală în total 13 ani. Şi asta nu este tot: părinţii vor fi obligaţi să-şi trimită copiii la grădiniţă cel puţin un an, în grupa mare. Cele două modificări la Legea Educaţiei se regăsesc într-un proiect de modificare a Legii Educaţiei adoptat de parlamentarii din Senat, care a fost şi cameră decizională.

Potrivit proiectului de modificare, până în 2020, grupa mare de la grădiniţă şi clasele a XI-a şi a XII-a devin obligatorii, ceea ce face ca numărul anilor obligatorii de şcoală să se ridice la 14. Conform aceluiaşi proiect, până în 2023, grupa mijlocie devine şi ea obligatorie, astfel că anii de şcoală obligatorie vor ajunge la 15. Ulterior, până în 2030, vor fi 16 ani de învăţământ obligatoriu, pentru că şi grupa mică va fi necesară prin lege.

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive