Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

ArhiveÎntru Mulţi Ani, Preasfinţite Părinte Episcop Ambrozie!(FOTO)

IMG_1004Astăzi, 7 decembrie 2017, când Biserica Ortodoxă îi sărbătoreşte pe Sfânta Muceniţă Filofteia şi pe Sfântul Ierarh Ambrozie al Mediolanului, Preasfinţitul Părinte Episcop Ambrozie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în noua CATEDRALĂ EPISCOPALĂ, cu hramurile Sf Mare Mucenic Gheorghe și Sf. Vasile cel Mare, din municipiul Giurgiu.

IMG_0746

IMG_0692

IMG_0762

În cuvântul de învăţătură, Întâistătătorul Eparhiei noastre a vorbit despre viaţa Sfintei Filofteia, ocrotitoarea copiilor şi a tinerilor, al cărei suflet fără prihană şi sfânt se odihneşte şi se veseleşte în ceruri în împărăţia lui Dumnezeu.

IMG_0638

Sfânta Filofteia are un mesaj special, întotdeauna actual, pentru tineri şi familiile lor. Ea, care nu a găsit dragoste în familia sa, a devenit capabilă, cu ajutorul harului Sfântului Duh, să prefacă acest neajuns în iubire de semeni, a afirmat Preasfinţia Sa.

De asemenea, Chiriarhul nostru a vorbit și despre viaţa Sf. Ierarh Ambrozie al Mediolanului, care este un model pentru umanitate şi contemporan oricărei generaţii. Sfântul Ambrozie s-a ostenit necontenit pentru ocrotirea unităţii şi păcii în Ortodoxie şi pentru păstrarea neştirbită a dreptei credinţe în Apus.

La final, părintele Cristian Popa, fost colaborator al Chiriarhului nostru în vremea când Preasfinția Sa era episcop-vicar patriarhal, a rostit un cuvânt în care a fost rememorată lucrarea arhipăstorească în Eparhia Giurgiului.

Totodată, Preasfinția Sa a mulţumit lui Dumnezeu pentru ajutorul dat, dar şi celor prezenţi, clerici şi credincioşi, pentru urările de bine transmise cu prilejul prăznuirii Sfântului Ierarh Ambrozie, ocrotitorului său spiritual.

În continuare, Chiriarhul nostru a săvârșit o slujbă de pomenire pentru Patriarhii Justianian și Teoctist, precum și pentru odihna sufletului Regelui Mihai I al României, îndemnându-i pe preoții și credincioșii din Episcopia Giurgiului să-l pomenească în rugăciuni lor pe Majestatea Sa, care a trecut la cele veşnice în ziua de 5 decembrie 2017. La final, a avut loc lansarea Monografiei Mănăstirea Mislea – trecut și prezent, ce îl are ca autor pe domnul prof. Niculaie Meleacă.

IMG_0889

Preoții care au participat la acest eveniment important din viața eparhiei noastre au primit, din partea Ierarhului lor, această lucrare apărută recent la editura Episcopiei Giurgiului, alături de calendare și Pastorala la Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos.

Toți cei prezenți au avut bucuria de a se închina la părticele din moaştele Sf. Mare Mucenic Gheorghe și ale Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina, păstrate în noua Catedrala Episcopală, dar și la particele din moaștele Sfântul Ierarh Ambrozie al Mediolanului.

 IMG_0906

Tot astăzi, Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului a instalat pe părintele Cazan Virgil în postul de preot slujitor la noua Catedrală Episcopală, oferindu-i cu acest prilej mai multe daruri.

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive