Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

La Mulţi Ani, Alexandra! La Mulţi Ani, Alexandru!

sf_alexandruÎn fiecare an, pe data de 30 august, creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Alexandru. Cum numele acestuia este purtat de foarte mulți români, astăzi este prilej de sărbătoare pentru cei ce își serbează ziua onomastică.

Sfântul Alexandru a fost episcop al Constantinopolului în timpul lui Constantin cel Mare. Acesta a fost un apărător al credinței, participând la Sinodul I Ecumenic de la Niceea din anul 325. În cadrul acestui Sindod, Sfântul Alexandru s-a împotrivit lui Arie, un preot care promova o învățătură total diferită de tradiția și credința Bisericii, potrivit site-ului Episcopiei Giurgiului,

http://episcopiagiurgiului.ro/Stiri/showarticle.php?articleID=5341.

De-a lungul vieții, Sfântul Alexandru a dus mai departe cuvântul lui Dumnezeu, iar în anul 337, la vârsta de 98 de ani, acesta a trecut la cele veșnice.

Cotidianul „Giurgiuveanul” urează tuturor cititorilor, prietenilor și colaboratorilor, ce poartă numele de Alexandra, Alexa, Alexandrina, Alexandru, sau alte derivate, un sincer „La Mulţi Ani” cu sănătate şi multe împliniri… de ziua numelor lor.

Advertisement

Arhive