Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

ArhiveLuni, 16 iulie 2018 – termenul limită pentru depunerea Declarației Unice

comunicatTermenul limită pentru depunerea „Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” este luni, 16 iulie 2018.

Declaraţia se depune de cãtre persoanele care au obligaţia declarãrii veniturilor realizate din România sau/şi din strãinãtate în anul 2017, declarãrii impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2018 și de către persoanele care au obligația declarãrii venitului estimat pentru încadrarea ca plãtitor de contribuţii sociale şi, dupã caz, a declarãrii contribuţiilor sociale datorate pentru anul 2018.

Pentru depunerea declarației online, pânã la 16 iulie 2018 inclusiv, se acordã o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit plãtit integral pânã la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligaţiile fiscale anuale pentru anul 2018. Valoarea bonificaţiei diminueazã impozitul pe venitul net anual plãtit și se aplicã corespunzãtor și pentru contribuțiile sociale datorate potrivit legii.

Declarația se poate depune și în format hârtie la registratura administrațiilor fiscale ale ANAF, sau prin poştă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Formularul și instrucțiunile de completare pot fi descărcate online de pe portalul www.anaf.ro, (la următorul link: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/DU_PF_OPANAF_1155_2018.pdf.)

Informații detaliate pot fi obținute prin accesarea secțiunii Asistență Contribuabili de pe portalul www.anaf.ro, rubrica „Despre impozite şi taxe – Despre impozitul pe venit” sau apelând la numãrul 031.403.91.60. De asemenea, specialiştii structurilor de asistenţă pentru contribuabili oferă la sediile ANAF informaţiile necesare în vederea completării și depunerii Declarației Unice.

Declarația Unică poate fi rectificată de către contribuabili din proprie inițiativă.

SERVICIUL COMUNICARE, RELAȚII PUBLICE ȘI MASS-MEDIA

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive