Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

ArhiveMarian Mina: Despre realizări şi nerealizări la Spitalul Judeţean Giurgiu, după un an de la preluarea mandatului de preşedinte

IMG_3350Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a făcut, recent, o scurtă radiografie a activităţii sale, în perioada de când a preluat mandatul.

Referindu-se strict la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Giurgiu aici au fost efectuate mai multe investiţii iar una dintre cele mai importante este reabilitarea clădirii spitalului vechi.

„Lucrarea a constat în înlocuirea instalaţiei termice, electrice şi sanitare, consolidarea clădirii, înlocuirea acoperişului şi finisaje exterioare. De menţionat este că imobilul nu a mai beneficiat de reparaţii de peste 20 de ani, spaţiile având pereţii degradaţi, fapt ce a necesitat efectuarea lucrărilor de tencuieli şi finisări, geamurile schimbate, deoarece erau din lemn şi foarte vechi, instalaţia sanitară şi cea termică erau vechi şi nefuncţionale. După terminarea lucrărilor de reabilitare, saloanele şi cabinetele sunt conform normelor igienico-sanitare în vigoare”, a precizat liderul CJ Giurgiu.

În ceea ce privește aparatura medicală achiziţionată în ultima perioadă, preşedintele Mina a enumerat următoarele: „un electrocardiograf cu 12 canale şi monitor, destinat secţiei Chirurgie, electrocardiografele din dotarea SJU fiind foarte vechi, uzate fizic şi moral. Pentru secţia ORL au fost repartizate fonduri pentru achiziţionarea unei lămpi de examinare cu led, un troliu, un scaun special şi un fibroscop flexibil rino-faringian. Pentru secţia Pediatrie a fost achiziţionată o lampă mobilă pentru examinare, în vederea creşterii calităţii actului medical. Pentru creşterea performanţelor şi în vederea scăderii numărului infecţiilor intraspitaliceşti a fost achiziţionat din fondurile CJ Giurgiu un sterilizator cu aer cald”.

Pentru anul 2017, potrivit informaţiilor oferite de Marian Mina, au fost alocate prevederi bugetare pentru achiziţionarea de aparatură medicală, astfel: trusă de endoscopie şi colonoscopie, două ecografe generale, două EKG, un cardiotocograf, două aparate de ventilaţie mecanică, un defibrilator, trei monitoare pentru aparatul de măsurare şi monitorizare a funcţiilor vitale, un ventilator portabil, o hotă cu flux laminar, dar şi un aparat de radiologie digital. Pentru toate acestea a fost demarată o consultare de piaţă, în curs de finalizare, urmând ca procedura de achiziţie să fie demarată cel târziu până la finele lunii august.

În vederea îmbunătăţirii şi consolidării infrastructurii spaţiilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu au fost întreprinse următoarele demersuri: au fost repartizate sumele necesare întocmirii proiectului tehnic pentru reparaţia capitală a pavilionului administrativ. În prezent, acesta reprezintă singura clădire veche din unitatea noastră unde nu au fost executate lucrări de reparaţii capitale, de peste 50 de ani.

„În toate domeniile s-au făcut eforturi, inclusiv în ceea ce priveşte stimularea specialiştilor de a veni şi de a rămâne la Giurgiu. Am aprobat plata navetei pentru medicii care îşi desfăşoară activitatea în cadrul SJU Giurgiu. Există, însă, şi cauze ce nu pot fi remediate de noi atunci când vorbim despre cadre medicale, rezidenţi, care pleacă la alte spitale din ţară sau din străinătate. În plus, la capitolul nerealizări, deocamdată includem şi mamograful. Din cauza a două contestaţii, procedura încă se află în suspendare şi sperăm ca situaţia să fie deblocată până la finalul acestei luni”, a conschis preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu.

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive