Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

ArhiveMinivacanţă de patru zile în ianuarie…?

24-ianuarieGuvernul ar putea oferi bugetarilor o minivacanță de patru zile, având în vedere că Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită pe 24 ianuarie, va fi într-o zi de joi. Astfel, Guvernul ar putea oferi liber și vineri, 25 ianuarie, urmând să se întoarcă la muncă luni, 28 ianuarie. Și pentru elevi, ziua de 24 ianuarie va fi zi liberă.

Românii vor avea o nouă zi liberă la sfârșitul acestei luni, mai exact, pe 24 ianuarie, de Ziua Principatelor Române sau Mica Unire. Totuși, deși este o zi liberă declarată de Guvern, anumite categorii de salariați ar putea munci.

Există și categorii de salariați care nu vor putea beneficia de această zi liberă nelucrătoare. Mai exact, este vorba despre angajații din unitățile sanitare sau cele de alimentație publică, dar și despre locurile de muncă în care activitatea nu se poate întrerupe din cauza caracterului procesului de producție sau specificul activității.

Legislația în vigoare mai spune că în astfel de situații, angajatorii sunt obligați să le acorde angajaților care lucrează în zile declarate libere anumite compensații.

Salariații au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. Aceștia vor primi bani în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu.

Zile libere în 2019:

26 aprilie (vineri) Vinerea Mare

28 aprilie (duminică) Paște ortodox

29 aprilie (luni)  Paște ortodox

1 mai (miercuri) Ziua Muncii

1 iunie (sâmbătă) Ziua Copilului

16 iunie (duminică) Rusalii

17 iunie (luni) A doua zi de Rusalii

15 august (joi) Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie (sâmbătă) Sfantul Andrei

1 decembrie (duminică) Ziua Marii Uniri

25 decembrie (miercuri)  Crăciun

26 decembrie (joi) Crăciun

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive