Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

ArhiveA murit scriitoarea giurgiuveancă Marga Dumitrescu-Frasinu…

32420676_984057755094826_4391602247683801088_n„O veste tristă în fapt de seară mi-a tulburat și întristat sufletul…

A plecat spre stele să se odihnească puțin, la vârsta de 91 ani, unul dintre mentorii mei spirituali,distinsa scriitoare MARGA DUMITRESCU-FRASINU”, anunţă Dunia Pălăngeanu.

Membră a Societății Scriitorilor Români, Cetățean de onoare al comunei Daia, unde s-a născut la 9 decembrie 1926,  scriitoarea a fost în ultimii ani de viață un adevărat Mecena al culturii giurgiuvene, prin sponsorizarea și acordarea Premiilor literare cu diplomă și medalie care-i poartă numele, unor scriitori și publicații culturale, cât și tinerelor talente care bat la porțile consacrării, promovând în acest mod creația literară autentică promovată de Cenaclul literar Luceafărul, pe care l-a iubit necondiționat încă din tinerețe.

A frecventat numeroase cenacluri literare din Giurgiu și Capitală scriind de-a lungul vieții un număr apreciabil de volume și cărți de versuri, proză, eseuri, poezie

filozofică și religioasă, schițe, nuvele, romane, scrierile sale fiind publicate și în antologii colective. Personalitatea celei care a fost Marga Dumitrescu Frasinu este conturată în Dicționarul personalităților giurgiuvene – Asalt spre crestele destinului-/Ed Cronos, Giurgiu, în Dicționarul scriitorilor postdecembriști /Ed Amurg Sentimental, București, /Dicționarul personalităților editat la Iași, fiind o personalitate marcantă a vieții literare din sudul de țară.

Cei care au cunoscut-o și prețuit-o își pot lua rămas bun de la scriitoarea Marga Dumitrescu Frasinu, corpul neînsuflețit fiind depus la Capela Cimitirului Ghencea Civil din București, slujba religioasă de înmormântare având loc astăzi, 15 mai 2018, ora 15.00.

Fie-ți îngerii aproape, scumpă prietenă spirituală, mă voi uita mai des la stele pentru a te zări de-acum încolo…

Dumnezeu să te odihnească în pace.

Condoleanțe familiei îndurerate, rudelor, tuturor celor care s-au bucurat de bunătatea, generozitatea si dragostea ta, de lumina din cuvintele tale!

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive