Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

ArhiveNAVĂ PONTON pentru servicii de agrement și acostare, printr-un proiect european, LA GIURGIU

13466074_1008282879285861_4652684664818613650_nProiectul “Amenajare spațiu servicii agrement pe Canalul Sf. Gheorghe”, ce vizează ancorarea la malul Canalului Sf. Gheorghe/Plantelor a unei nave ponton pentru servicii de agrement și acostare, va fi depus spre finanțare în scurt timp.

Ieri, 28 ianuarie, în ședința extraordinară a Consiliului Local au fost aprobate documentația tehnico-economică (faza SF/DALI) și principalii indicatori tehnico-economici, precum și depunerea cererii de finanțare, iar în următoarea perioadă va fi depusă la minister întreaga documentație a proiectului, în cadrul Programului Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020.

Valoarea totală a proiectului este de aprox. 3,75 milioane lei, din care contribuția proprie a UAT Municipiul Giurgiu este de 1,65 milioane lei.

Obiectivul proiectului va fi realizat prin amenajarea unui spațiu pentru servicii și/sau agrement  pentru pescari/turiști, respectiv ancorarea la malul Canalului Sf. Gheorghe/Plantelor a unei nave aflate în proprietatea Municipiului Giurgiu, care va fi modernizată, recompartimentată, astfel încât să se creeze noi spații funcționale cum ar fi: sală de așteptare pentru pescarii/turiștii care se vor îmbarca pe alte nave ce efectuează curse în zona navigabilă de pe raza orașului Giurgiu, o sală de evenimente multufuncțională și alte spații.

Construcția navei ce urmează a fi refuncționalizată a început în anul 2005, conform unui proiect avizat de Autoritatea Navală Română.

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive