Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

ArhiveNicio doză de vaccin antigripal în județ

vaccin_24Deşi a comunicat Ministerului Sănătăţii că are nevoie de aproape 9.000 de doze de vaccin antigripal, pentru a-i imuniza pe giurgiuveni, Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu n-a primit încă nicio doză de vaccin. În această săptămână, a început monitorizarea cazurilor de gripă la nivel de județ, însă Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu a primit nicio doză de vaccin antigripal.

IMG_1379-453x450

„În acest an, am solicitat încă din vară un număr de 8.900 de doze de vaccin, dar deocamdată nu am primit nicio doză. Cu aceste doze ar urma să fie imunizaţi giurgiuvenii cu boli cronice, gravidele, medicii, cadrele sanitare medii şi personalul auxiliar din spitale şi ambulatorii, rezidenţii instituţiilor de ocrotire socială şi persoanele cu vârsta de peste 65 de ani”, a declarat Magda Mărcuţ, directorul DSP Giurgiu.

Potrivit medicilor, ca să fie eficient, vaccinul ar trebui administrat în a doua jumătate a lunii octombrie.

Dacă DSP Giurgiu va primi până atunci dozele de vaccin sau nu, este imposibil de spus. Totodată, medicii transmit oamenilor o serie de sfaturi, întrucât prevenţia este foarte importantă în sezonul rece, atât împotriva îmbolnăvirilor de gripă, cât şi împotriva infecţiilor acute de căi respiratorii superioare.

Medicii recomandă consumul de fructe şi legume bogate în Vitamina C

Pentru întărirea organismului, se recomandă consumul de fructe şi legume proaspete, bogate în vitamina C, consum zilnic de lichide, evitarea consumului de alcool şi tutun, evitarea stresului şi petrecerea timpului liber în aer curat. De asemenea, medicii recomandă purtarea de îmbrăcăminte şi încălţăminte adecvată sezonului, evitarea expunerii la frig timp îndelungat, evitarea locurilor aglomerate, aerisirea zilnică a spaţiilor de locuit şi de muncă, respectarea regulilor de igienă individuală, evitarea contactului cu persoane bolnave, a vizitelor la domiciliu şi în spitale, respectarea regulilor de igienă colectivă (nefrecventarea colectivităţilor de către persoanele bolnave până la vindecare totală, neacceptarea în colectivităţi a persoanelor bolnave), evitarea automedicaţiei.

Marcela Petcu

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive