Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

ArhivePorcii pot fi vânduţi într-un singur târg autorizat din Giurgiu!

profession_gallery_Ausbildung-zum-Fleischer-2În urma ridicării restricţiilor sanitar-veterinare impuse de evoluţia pestei porcine africane, la porcii domestici din Satu Mare, în judeţul Giurgiu s-a ridicat interdicţia organizării de târguri pentru vânzarea/cumpărarea porcilor.

Se apropie Crăciunul, iar cei care vor să respecte tradiţia tăierii porcului în gospodărie şi vor să-l cumpere au de unde! În judeţul nostru, există un târg săptămânal autorizat unde se pot comercializa porci şi alte animale.

Târgul autorizat sanitar-veterinar funcţionează la Ghimpaţi. Potrivit purtătorului de cuvânt al DSVSA Giurgiu, dr. Fănel Mitran, în vederea vânzării, este necesar un formular de mişcare şi certificat care atestă starea de sănătate a animalelor.

Este obligatoriu ca animalul pe care-l cumpăraţi să aibă crotaliu, fapt ce atestă că se află înregistrat în baza naţională a ANSVSA. În caz contrar, dacă animalul este bolnav, de exemplu de trichineloză, nu veţi putea fi despăgubit de stat.

Inspectorii din cadrul DSVSA Giurgiu au intensificat controalele, fiind o perioadă premergătoare sărbătorilor de iarnă. De menţionat este faptul că atât organizarea de târguri de animale neautorizate sanitar-veterinar, cât şi comercializarea animalelor vii fără documente sanitar-veterinare se sancţionează contravenţional potrivit art. 3 din HG nr. 984/2005, cu amendă de la 600 la 1.200 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele fizice şi cu amendă de la 3.000 la 6.000 lei, în cazul faptelor săvârşite de persoanele juridice.

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

2 Responses to Porcii pot fi vânduţi într-un singur târg autorizat din Giurgiu!

  • Nebunu says:

    Adică gen, cu acte , ăla care îl vinde , in urma vânzări plătește 16 % la stat după ce sa chinuit un an întreg sa poate sta omul liniștit de sărbători ca are ce pune pe masa , in Ianuarie , din pensia de 600lei i se oprește impozitul la valoare porcului( de exemplu porcul costa 1000lei , 16% din 1000lei , 160lei la stat. Întrebare pentru un fermier adevărat , creșterea unui porc sau 2 poate aduce profit unui crescător , care ii andoapa cu uruiala tot anul? Nu, va spun eu, uruiala pe care o mănâncă un porc într-un an, face aproape cât valoarea porcului. Cumpărați porci de țara de la oameni cumsecade , nu de la toți samsari și șmecherii. Multumesc

  • ion says:

    Asta de mai devreme o fi el nebun, dar le zice bine.

Arhive