Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

ArhivePrevenirea infracțiunilor cu violență

prevenire violenta 2Violența este o acțiune umană care presupune intensitate, brutalitate îndreptată împotriva unei persoane.

Infracțiunile săvârșite prin violență reprezintă acte ilicite care presupun folosirea sau amenințarea folosirii forței și constrângerii în scopul producerii unor prejudicii morale sau materiale sau vătămării integrității persoanei (omor, viol, loviri, vătămări corporale, etc.) sau bunurilor acesteia (tâlhărie, distrugere etc.).

Marți, 9 ianuarie 2018, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au desfășurat activități de prevenire a infracțiunilor cu violență în cartierul Oinacu și în cartierul Tineretului,  din municipiul Giurgiu.

prvenire violenta

Au fost purtate discuții interactive cu cetățenii despre cauzele care duc la declanșarea unor conflicte ce pot degenera în violențe și despre metodele de prevenire a victimizării.

Activitatea de prevenire desfășurată de către polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității a fost apreciată de cetățeni, aceștia primind informații importante în ceea ce privește caracteristicile specifice ale persoanelor violente și  efectele acțiunilor violente asupra indivizilor.

RECOMANDĂRI PREVENTIVE PENTRU EVITAREA SĂVÂRȘIRII INFRACȚIUNILOR CU VIOLENȚĂ:

  • Nu adresați cuvinte jignitoare și nu încurajați violența, acestea sunt cauze care duc la declanșarea unor conflicte ce pot degenera în violențe;
  • Nu vă faceți singur dreptate lovind adversarul, uneori acestea pot produce consecințe grave;
  • Evitați persoanele puse pe harță, nu-i jigniți și nu-i încurajați;
  • Nu dați curs provocărilor venite de la persoane aflate în stare de ebrietate care se leagă de dumneavoastră;
  • Luați-vă măsuri de precauție mai ales la ore târzii când vă deplasați pe străzi necirculate sau când treceți prin locuri neiluminate;
  • Nu acceptați niciodată ofertele de găzduire făcute de persoane necunoscute sau pe care abia le-ați cunoscut.
Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive