Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Primarul Marian Negru a reuşit să acceseze un proiect de importanță deosebită pentru locuitorii comunei Letca Nouă!

Marian-Negru-by-Vasile-ArcanuUn grup ţintă format din 110 copi, 400 de adulţi şi 50 de persoane cu vârsta peste 64 de ani, toţi din localitatea Letca Nouă, vor fi beneficiarii unui proiect de amploare ce se va desfăşura în următoarea perioadă.

Potrivit primarului Marian Negru (foto), contractul de finanțare pentru acest proiect din cadrul Programului Operațional Capital Uman (POCU) 2017-2020 a fost semnat, recent, de Rovana Plumb, ministru delegat pentru fonduri europene.

Comuna Letca Noua este singura localitatea giurgiuveană dintre cele 32 care au fost declarate eligibile în România.

Printre altele, proiectul cuprinde Programul „Şcoala după şcoală” pentru 110 copii, Programul de formare profesională pentru 400 de persoane, Programul de formare antreprenorială, Programul de servicii medico-sociale pentru 650 de persoane, Programul de renovare locuinţe şi Programul de reglementări acte.

În cadrul Programului de formare atnreprenorială 60 de persoane vor beneficia de servicii de informare şi consiliere antreprenorială.

De asemenea, vor fi acordate 45 de subvenţii în valoare maximă de 25.000 de Euro/plan/firmă pentru dezvoltarea afacerilor în comuna Letca Nouă în urma unei selecţii de planuri de afaceri.

Un alt program desoebit de important pentru comunitatea din Letca Nouă este şi cel de formare profesională. 400 de persoane vor putea absolvi cursuri de calificare în meserii precum: ajutor de bucătar, lucrător în gospodărie agro-turistică, agent vânzări, ospătar, bucătar, administrator de pensiune turistică. Absolvenţii vor primi diplome dar şi subvenţii în bani.

Încă un aspect de remarcat: în cadrul Programului de servicii medico-sociale, care se adresează unui grup de 650 de persoane, se vor acorda 50 de ajutoare în valoare de 1.500 lei/persoană cu condiţia prezentării documentelor justificative pentru achitarea tratamentelor sau serviciilor relevante.

Advertisement

Arhive