Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

ArhiveRomânii muncesc doar pentru a mânca şi a plăti taxe

cheltuielipopulatie-1484058138Cheltuielile pentru mâncare, taxe și facturi au acaparat 85% din veniturile totale ale românilor, în trimestrul III din 2016

Cheltuielile totale ale populaţiei, au fost, în trimestrul al treilea din 2016, de circa 2.500 lei lunar (pe gospodărie), adică mai puțin de 1.000 lei pe persoană, şi au reprezentat mai mult de 85% din veniturile totale, potrivit Institutului Național de Statistică (INS). Pe ce s-au dus banii? Bunuri alimentare și nealimentare, servicii și transferuri către administrația publică și privată și către bugetele asigurărilor sociale (adică impozite, taxe și cotizații) și hrană pentru animale și păsări, plus alte bunuri agricole. Mâncarea și băutura au consumat aproape 35% din venituri.

La polul opus, cheltuielile pentru investiții au reprezentat doar 0,5% din total.

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive