Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

ArhiveS-a deschis apelul: Internet wireless gratuit, pe fonduri europene!

e3e69d5ae418ac4893581c117ef5b379_LMunicipiile din România, alături de municipalităţile din întreaga Uniune Europeană, se vor putea înscrie la Comisia Europeană, într-un nou apel de proiecte pentru a putea obţine fonduri europene pentru a putea introduce în pieţe şi în alte spaţii publice internet wireless gratuit pentru populaţie.

În acelaşi timp, şi firmele private care oferă servicii de acces la internet se pot înscrie pe o listă orientativă deschisă online de Comisia Europeană, pentru a putea, eventual, să fie contractate de oraşe în programul WiFi4EU.

Apelul de cereri pentru programul WiFi4EU este deschis în perioada 07 noiembrie 2018, ora 13.00 (ora Europei Centrale – CET) - 09 noiembrie 2018, ora 17.00 (CET) – a anunţat Comisia Europeană.
Suma totală pusă la dispoziţie în vederea finanţării acestui apel de proiecte se ridică la 120 de milioane de euro, pentru circa 8.000 de oraşe din UE vor fi disponibili până în anul 2020, pentru proiectele de WiFi gratuit în spaţii publice.

Odată ce s-au înregistrat în portalul dedicat WiFi4EU, municipalitățile vor putea aplica on-line pentru voucherul de 15.000 de euro, în programul WiFi4EU, cu un singur clic.

Până în prezent, una din cinci municipalități din Europa și-a înregistrat detaliile. Municipalitățile care nu s-au înscris și doresc să depună o cerere de voucher se pot înregistra în continuare pe portal până la începerea apelului pe 7 noiembrie.

Alături de municipiul Giurgiu s-au înscris şi alte localităţi din judeţul nostru.

Vezi AICI lista municipalităților din țară (sau administrațiilor locale echivalente) și entitățile care își pot depune candidatura pentru a participa la inițiativa WiFi4EU.

Cu voucherul WiFi4EU, municipalitatea va putea crea un hotspot Wi-Fi în spații publice, inclusiv la primărie, biblioteci publice, muzee, parcuri publice sau piețe.

Comisia va selecta proiectele pe principiul „primul venit, primul servit”.

În următorul apel, primele 2.800 de municipalități vor primi un voucher WiFi4EU, asigurându-se că fiecare stat membru UE va primi cel puțin 15 vouchere.

De asemenea, firmele de internet sunt invitate să ve înregistreze on-line și să indice zonele în care pot furniza serviciile. Lista firmelor înregistrate va fi publicată și oferită municipalităților, pentru a le face cunoscuți potențialii furnizori din zona lor.

Lista are doar scop informativ. Municipalitățile care primesc un voucher WiFi4EU își pot alege singure companiile de internet, inclusiv dintre cele care nu sunt încă pe listă.

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive