Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Un spital model într-o localitate din Giurgiu

IMG_2611Un spital dintr-un orăşel din Giurgiu care deserveşte circa 90.000 de locuitori, din 15 localităţi ale judeţului Giurgiu, poate concura cu unităţi medicale de urgenţă, cum ar fi, de exemplu, Spitalul Judeţean Giurgiu. Este vorba despre Spitalul Orăşenesc Bolintin Vale.

IMG_2621

În ultimii ani, investiţiile în modernizarea unităţii şi în dotări cu aparatură medicală au făcut din micuţul spital unul dintre cele mai moderne din România. O spun pacienții, dar și acreditarea acordată de Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor, de spital cu nivel de încredere ridicat.

Un bloc operator modern şi performant

Blocul operator de la secţia de chirurgie a  fost reabilitat prin modernizarea spațiilor şi aducerea lor la standarde moderne, prin achiziţia echipamentelor și a instrumentarului necesare derulării intervenţiilor chirurgicale. Blocul operator cuprinde două săli de operaţii, una septică şi alta aseptică, mese de operaţii moderne, spălator între cele două săli cu două posturi de spălare chirurgicală a mâinilor preoperator, dispensere pentru dezinfecţia mâinilor operatorilor, lămpi scialitice, monitoare multifuncţiiportabile, pulsoximetre, instalaţii apă sterilă, aparate purificare aer UV şi alte dotări specifice activităţii de bloc operator. Vă vine să credeţi sau nu, accesul în blocul operator se face pe bază de cartelă magnetică!

IMG_2597

În urma acestei investiții, Spitalul Orăşenesc Bolintin Vale beneficiază de un bloc operator modern, conform cu toate standardele europene, iar astfel persoanul medical va avea posibilitatea să asigure un grad înalt de siguranță medicală pentru pacienți.

IMG_2599

De asemenea, îmbunătăţirea serviciilor oferite bolnavilor se vede şi în modernizările saloanelor, unele dintre acestea dispunând de cele mai bune condiţii de cazare şi tratament medical.

Managerul acestei instituţii medicale, dr. Lucian Horhotă,

IMG_2872

susţine că sursele financiare pentru realizarea acestor investiţii medicale provin din fonduri oferite de consiliile locale din Bolintin Vale şi Bolintin Deal dar şi din sponsorizări.

IMG_2612

Dispunând de circa 168 de paturi pentru spitalizarea continuă, în privinţa dotărilor cu aparatură medicală, dar şi al condiţiilor de cazare şi tratament, spitalul din Bolintin poate concura, de departe, cu unităţi medicale de urgenţă din România.

Cu un manager de excepţie, pentru care investiţiile în sistemul sanitar sunt extrem de importante, Spitalul din Bolintin Vale dispune de condiţii care vor ajuta foarte mult personalul medical dar şi pacienţii care vor avea nevoie de ajutor.

Iar acestea nu se opresc aici, ci continuă…

Marcela Petcu

 

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

One Response to Un spital model într-o localitate din Giurgiu

  • MARIN ROMICA says:

    Apreciez acest articol deoarece spitalul Bolintin Vale ofera servicii de calitate. Aici sunt conditii dar si o echipa de medici foarte bine pregatiti si asistente care asigura atentia cuvenita pacientilor.Toate acestea sub indrumarea unui bun manager. Pacat ca sunt multi medici de familie din zona de nord a judetului care nu recomanda acest spital si indruma pacientii catre spitalele din capitala. Cred ca ar trebuii sa fie mai bine promovat. Felicitari echipei si managerului spitalului! Nota 10!

Arhive