Un nume consacrat în Italia: Master Chef Cristian Măreţu se mândreşte că este giurgiuvean!
Master Chef Cristian Măreţu are 29 de ani, s-a născut la Deva, însă s-a mutat la Cucuruzu, în judeţul Giurgiu. A absolvit Liceul “Nicolae Cartojan” din Giurgiu apoi s-a mutat la Bucureşti.
A fost finalist în cea mai renumită competiţie din Italia, concursul de sandwich de la Sigep Rimini, unde s-au întrecut cu cei mai buni competitori în materie din Peninsulă. Nu este singurul concurs la care a participat, giurgiuveanul nostru având în palmares multe astfel de competiţii câştigate.
Master Chef Cristian Măreţu îşi susţine, ori de câte ori are ocazia, cu mândrie aparteneţa la comunitatea giurgiuveană.
A intrat în bucătăria unui restaurant la vârsta de 14 ani. În anii practicaţi, ca Master Chef la cele mai renumite şi exclusiviste restaurante cu specific italian şi francez din Bucureşti, a acumulat multă experienţă, încredere, determinare şi cunoştinţe în domeniu. Munca i-a fost răsplătită încă din timpul în care era în ţară. După un periplu prin Cipru şi Letonia, ajunge în Italia unde este stabilit de opt ani.
Este căsătorit cu o frumoasă letonă şi au împreună doi copii.
Locuieşte în oraşul Jesi, provincia Ancona, împreună cu soţia şi cei doi copii. A ales Italia pentru a fi alături de mama sa, venită cu mulţi ani în urmă, în localitatea marchigiană.
Şi-a deschis un restaurant însă,după câţiva ani, l-a închis.
Motivul este, aşa după cum ne-a declarat, câştigă mult mai bine ca Master Chef decât ca patron de restaurant.
Un ultim amănunt, giurgiuveanul Cristian Măreţu lucrează, de trei ani, şi pentru statul italian, mai exact pentru Carabineri, este bucătarul lor preferat, şi l-au făcut Master Chef.
Felicitări, Master Chef Cristian Măreţu!
Vasile Arcanu