Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Alimente gratuite de la UE şi pentru giurgiuvenii fără venituri

alimente-UE_2014120407Persoanele din judeţul Giurgiu care nu au niciun fel de venituri de la stat vor primi şi ele pachete cu alimente gratuite, conform unei hotărâri de Guvern, publicată în Monitorul Oficial la jumătatea lunii august.

Totodată, a fost modificat şi cuantumul veniturilor pentru pensionari şi şomeri, de la 400 de lei la 450 de lei. Astfel, potrivit hotărârii, categoriile de persoane defavorizate care beneficiază de ajutoare alimentare distribuite în cadrul POAD sunt familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat; familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei; şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj în cuantum lunar stabilit conform prevederilor legale de până la 450 lei, inclusiv, şi şomerii înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj; pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, sunt de până la 450 lei/lună inclusiv; pensionarii sistemului public de pensii, beneficiari ai indemnizaţiei sociale pentru pensionari, acordată potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, al căror venit este de până la 450 lei/lună inclusiv.

Pe aceeaşi listă se regăsesc şi persoanele beneficiare ale prevederilor Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, Legii 49/1999 privind pensiile IOVR, cu modificările şi completările ulterioare, Legii 309/2002 privind recunoaşterea şi acordarea unor drepturi persoanelor care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcţiei Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950-1961, dacă nu realizează alte venituri în afară de cele provenite din drepturile băneşti acordate de aceste legi, ale căror cuantum cumulat este de până la 450 lei/lună inclusiv; persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidenţial, publice sau private; persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei/lună/persoană, inclusiv, şi nu se încadrează în niciuna dintre categoriile prevăzute anterior, stabilite prin dispoziţie a primarului.

Începând din acest an s-a decis renunţarea la cupoanele pe care le-au primit beneficiarii, distribuţia facându-se pe baza actului de identitate şi documentelor justificative pentru fiecare categorie în parte.

Advertisement

Arhive