Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Şi-a recunoscut vinovăţia în fraudarea fondurilor europene. Cum a fost „umilită” de procurori

dna_cna

O membră a comisiei de examinare din dosarul în care este judecat şi fostul director al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Giurgiu, şi-a recunoscut vinovăţia în faţa procurorilor anticorupţie în ceea ce priveşte fraudarea fondurilor europene.

Într-un comunicat postat pe site-ul DNA, privind cauzele finalizate în august 2016, se arată că aceasta va primi o condamnare de 3 ani de închisoare cu suspendare şi interzicea unor drepturi pe o perioadă de un an. Tododată, pe perioada termenului de încercare, aceasta va presta timp de 60 de zile muncă neremunerată în folosul comunităţii.  

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatei POSTOLACHE CRISTINA-LUCIANA, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de: folosire sau prezentare cu rea-credință de documente false, dacă fapta are care rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (2 fapte), fals în înscrisuri sub semnătură privată (2 fapte). În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada august-septembrie 2015, în cadrul derulării a două proiecte finanțate din fonduri europene, inculpata Postolache Cristina-Luciana și alte persoane au falsificat prin contrafacere, cu ocazia semnării și completării, un număr total de 240 înscrisuri din care reieșea că un număr de 55 de persoane au participat la cursuri de formare profesională și că au susținut examenele inițiale și finale, teoretice și practice. Cursurile care aveau ca obiect dobândirea de cunoștințe ca lucrători în comerț nu s-au desfășurat în realitate.

Ulterior, documentele respective au fost folosite de către inculpată pentru a obține pe nedrept, atât pentru ea cât și pentru alte persoane, fonduri europene în valoare de 99.495 lei.

În prezența apărătorului ales, inculpata Postolache Cristina-Luciana a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:- 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea pe o perioadă de 1 an, de la data rămânerii definitive a hotărârii de admitere a acordului de recunoaștere a vinovăției, a drepturilor de: a fi aleasă în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Postolache Cristina-Luciana va presta, o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile. Dosarul de urmărire penală privind pe inculpata Postolache Cristina-Luciana, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Giurgiu.

În același dosar, la data de 9 iunie 2016, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane printre care și Ionescu Laurențiu-Costel, la data faptelor director al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Giurgiu, din municipiul Giurgiu și președinte al Comisiei Județene Giurgiu de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulților.

Marcela Petcu

Advertisement

Arhive