Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Au refuzat să îndatoreze oraşul cu 45 de miliarde de lei

sedinta-Consiliu-Local-Giurgiu.1Un credit pe care Primăria Giurgiu urma să-l contracteze de la Trezorerie pentru a plăti în avans costurile pentru achiziţionarea de combustibil pentru încălzirea oraşului nu a trecut de votul consilierilor locali. Suma de 4,5 milioane de lei li s-a părut foarte mare aleşilor liberali, care nu au acceptat o îndatorare a oraşului pe încă 15 ani de acum încolo şi s-au abţinut de la vot. Aşa se face că proiectul nu a întrunit voturile necesare pentru a fi aprobat.

Proiectul privind contractarea unui împrumut de la Trezorerie a provocat, luni, discuţii divergente între primarul Nicolae Barbu şi consilierii PNL.

Dacă liberala Mirela Ciulacu a afirmat că suma este una foarte mare, colegul său Marian Măroiu i-a reproşat edilului-şef că, deşi s-ar fi lăudat că Guvernul asigură 80% din funcţionarea CET, acum se vine cu ideea contractării unui împrumut pentru asigurarea încălzirii.

În solicitarea adresată de furnizorul de energie termică, acesta explică că „se află într-o situaţie critică din cauza problemelor cauzate de aprovizionarea cu gaze naturale”. Aşa că cere Consiliului local să îi plătească în avans subvenţia pentru a achita costurile necesare pentru achiziţionarea de gaze naturale.

Mai mult, GEP aduce ca argument faptul că nu poate lua un împrumut pentru că mai are un altul neachitat şi are şi conturile blocate, din cauza răspunderii solidare pentru datorii ale fostului SCUT.

Advertisement

Arhive