Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

BILANŢ de week-end! 24 de permise de conducere, reţinute de Poliţia Rutieră Giurgiu!

IMG_2771În acest week-end, politistii giurgiuveni au intervenit la peste 185 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 525 de sancțiuni contravenționale în urma ilegalităților depistate în urma acțiunilor și intervențiilor și au fost constatate peste 42 de infracțiuni.

În această perioadă, polițiștii giurgiuveni au acționat, la nivelul județului Giurgiu, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și liniștii publice.

Polițiștii au intervenit la 185 de evenimente, dintre care 141 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților desfășurate au fost constatate 42 de infracțiuni, iar pentru neregulile constatate, polițiștii giurgiuveni au aplicat peste 525 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 177.000 de lei

Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale polițiștilor giurgiuveni.

Totodată, polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 25 de infracțiuni la regimul rutier.

Au fost reținute 24 de permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Activitățile au fost desfășurate împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.

De asemenea, facem cunoscut că, drumurile din județul Giurgiu, sunt deschise circulației cu mențiunea că se circula în condiții de iarnă, nefiind înregistrate evenimente rutiere și având în vedere prognoza Administrației  Naționale de  Meteorologie,  iminența căderilor de zăpadă ce sunt anunțate pentru perioada imediat următoare,  se impun următoarele  recomandări :

  • Adaptați permanent viteza la condițiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei);
  • Circulați cu o viteză care să nu depășească 30 km/h, în localități, sau 50 km/h în afara lor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă. Conform prevederilor legale în domeniu reprezintă obligație a conducătorului de vehicul.
  • Folosiți corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât și cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea și a putea fi văzuți în trafic. Reamintim că legislația rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităților și în timpul zilei;
  • Păstrați în mers o distanță suficientă pentru a putea opri în condiții de siguranță atunci când condițiile de deplasare sunt nefavorabile;
  • Echipați autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;
  • Verificați periodic acumulatorul acestuia;
  • Nu bruscați comenzile si folosiți cu preponderență frâna de motor;
  • În zilele cu lapoviță sau ninsoare, acționați din timp ștergătoarele de parbriz;

Advertisement

Arhive