Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Bilanțul inundațiilor în județul Giurgiu: drumuri județene, gospodării și terenuri agricole afectate

digDouă drumuri județene, DJ 412 C și DJ 503 A, sunt închise temporar circulației din cauza  revărsării râurilor și topirii zăpezii, în județul Giurgiu. Este vorba de un pod provizoriu dintre dintre localitățile Goleasca și Uiești și o porțiune de circa 0, 5 km din drumul care leagă Răsuceni de Răsucenii de Sus.

Șase anexe gospodărești din localitatea Răsuceni sunt în continuare afectate de inundații. 2620 hectare teren agricol, 20 hectare teren agricol însămânțat,  200 hectare pășune și două poduri din trei localități sunt în continuare sub ape.

În județul Giurgiu au fost afectate de inundații comunele Bucșani, Crevedia Mare și Răsuceni.

Pompierii militari acționează  încă de joi noaptea  cu o motopompă de mare capacitate în localitatea Călugăreni, unde apa provenită din topirea zăpezii a dus la formarea unei bălți pe o lungime de câțiva kilomeri, aceasta inundând trei gospodării .În momentul de față mai este afectată o singură gospodărie.

Nivelurile și debitele sunt în scădere pe râurile Neajlov și Dâmbovnic amonte de stația hidrometrică Vadu Lat și în creștere în aval. Astfel, s-a înregistrat depășirea cotelor de inundație pe râul Neajlov – secțiunea Călugăreni și pe râul Glavacioc – secțiunea Crovu.

Advertisement

Arhive