Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, confiscate la P.T.F Giurgiu

parfumuri-contrafacutePoliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F Giurgiu-P.T.F. Giurgiu au descoperit în ultimele 48 de ore, în cala a două autocare, peste 500 flacoane de parfum și articole vestimentare inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni români au încercat să le introducă ilegal în țară.

            * În data de 9.12.2016, ora 01.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, la volanul unui autocar înmatriculat în Turcia, un cetățean turc. Mijlocul de transport circula pe ruta Istanbul-București și transporta un număr de 35 persoane.

            Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit  în cala autocarului, mai multe genți și pungi din plastic, care conțineau 210 articole vestimentare, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

            * În data de 8.12.2016, ora 02.00, tot în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au fost descoperite, într-un alt autocar, 253 flacoane de parfum, nedeclarate, produse susceptibile a fi contrafăcute.

            La cercetări, s-a stabilit că bunurile aparțin numitei Pirușca G., în vârstă de  36 ani, domiciliată pe raza judeţului Ilfov, respectiv Florentinei P., în vârstă de 41 de ani, domiciliată în Bucureşti, pasagere în cele două autocare. Persoanele în cauză au declarat că au cumpărat bunurile dintr-un bazar din Istanbul, cu scopul de a le comercializa pe raza localității de domiciliu. Acestea nu dețineau documente de proveniență sau certificate de calitate pentru bunurile depistate.

Produsele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută  şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998.

Advertisement

Arhive