Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Când au loc şedinţele de constituire a noilor Consilii locale şi a Consiliului Judeţean

CJÎn conformitate cu prevederile Legii administrației publice locale nr. 215/2001, în perioada următoare, prin ordin al prefectului, vor fi convocați consilierii aleși, pentru ședințele de constituire a celor 54 de consilii locale ale unităților administrativ-teritoriale și a Consiliului Județean Giurgiu.

Instituția Prefectului Giurgiu anunță că ședințele de constituire se vor desfășura, după publicarea în Monitorul Oficial al României, de către Biroul Electoral Central, a rezultatelor alegerilor locale desfășurate în data de 5 iunie 2016, după validarea alegerii primarilor de către judecătoria în a cărei rază teritorială se află comuna sau orașul, precum și după îndeplinirea prevederilor Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, în sensul depunerii de către mandatarii financiari coordonatori, la Autoritatea Electorală Permanentă, a raportului detaliat al veniturilor şi cheltuielilor electorale ale partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale, organizaţiilor cetăţenilor români aparţinând minorităţilor naţionale şi ale candidaţilor independenţi, precum şi a cuantumului datoriilor înregistrate ca urmare a campaniei, însoțite de declarațiile care indică sursa contribuțiilor.

În conformitate cu Legea 2015 din 2001, Legea administrației publice locale, constituirea consiliilor locale se face în termen de 20 de zile de la data desfăşurării alegerilor, după îndeplinirea prevederilor sus-amintite.

După constituirea consiliilor locale, primarii trebuie să depună jurământul în faţa acestora şi acelaşi lucru se va întâmpla la consiliul judeţean, unde, după constituire, consilierii vor trece, în plus la alegerea preşedintelui.

Şedinţa este legal constituită dacă la ea participă cel puţin două treimi din numărul consilierilor declaraţi aleşi. În cazul în care acest cvorum nu este întrunit, se va proceda la a doua/ a treia convocare în şedinţa de constituire. Secretarul unităţii administrative-teritoriale va face prezenţa consilierilor declaraţi aleşi şi a persoanelor invitate la şedinţa de constituire. Şedinţa de constituire este deschisă de prefect sau de reprezentantul acestuia, care dă citire Ordinului Prefectului de convocare a consilierilor declaraţi aleşi în şedinţa de constituire, apoi îl invită pe cel mai în vârstă dintre consilieri, precum şi pe cei doi asistenţi ai acestuia să preia conducerea lucrărilor şedinţei.

Advertisement

Arhive