Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Când se va da Evaluarea Naţională, în 2020

31024Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat calendarul, respectiv metodologia de organizare şi desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a (EN VIII) în anul şcolar 2019-2020.

Conform calendarului, copiii vor susţine prima probă în 15 iunie – cea la Limba şi literatura română. În 17 iunie 2020 este programat testul la matematică, iar în 18 iunie 2020, va fi proba la Limba şi literatura maternă (pentru elevii care au studiat în limbile minorităţilor naţionale).

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 22 iunie (până la ora 12:00), procedură urmată de înregistrarea contestaţiilor, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Examenul se va încheia în data de 27 iunie, cu afişarea rezultatelor finale.

Înscrierea absolvenţilor clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Naţională se face în perioada 2 – 5 iunie 2020. Conform ordinului de ministru privind structura anului şcolar 2019-2020, cursurile pentru clasa a VIII-a se vor încheia vineri, 5 iunie 2020.

Media generală obţinută de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională intră în componenţa mediei de admitere în învăţământul liceal de stat, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu. Metodologia şi calendarul admiterii se aprobă prin ordin separat.

În ceea priveşte evaluările naţionale de la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a se vor desfăşura în perioada 11 – 28 mai 2020, mai anunţă Ministerul Educaţiei. Rezultatele acestora vor fi comunicate doar părinţilor.

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive