Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Candidaţi la parlamentare şi la Giurgiu şi la Gorj!

catrinoiu-conferintaDoi candidați de la Partidul Alianța Noastră România care figurau pe listele de la Gorj au fost depistați că sunt și pe listele din județul Giurgiu.

Doi gorjeni au fost prinşi de Biroul Electoral Central că şi-au depus candidaturi în două judeţe. Matei Catrinoiu şi Mihai Vlădulescu, din partea partidului Alianţa Noastră România, candidau la Gorj, cât şi la Giurgiu.

„Biroul Electoral Central ne-a sesizat că, la Partidul Alianţa Noastră România, candidatul Matei Catrinoiu, înscris aici pe listele de candidaţi pentru Senat, figura înscris pe listele pentru Camera Deputaţilor în Circumscripţia Electorală Giurgiu. De asemenea, o situaţie similară s-a înregistrat şi în cazul lui Mihai Vlădulescu, de la aceeaşi formaţiune politică, care era înscris pe listele Camerei Deputaţilor”, a declarat Doina Săvulescu, preşedinta BEJ Gorj.

Matei Catrinoiu a declarat, pentru un ziar local, că s-a ajuns la o astfel de situaţie dintr-o eroare. „Dintr-o eroare, Gorjul fiind apropiat cu Giurgiu, ca denumire, s-au preluat greşit datele. Eu oricum nici nu voiam primul loc la Senat, voiam la Deputaţi. Partidul nostru a trimis o cerere la Biroul Electoral Central, prin care au specificat că eu şi Vlădulescu am fost trecuţi din eroare şi pe listele de la Giurgiu. Cu siguranţă, voi apărea pe lista de candidaţi de la Gorj, pentru că eu nu semnat niciunde că-mi depun candidatura la Giurgiu”, a declarat Matei Catrinoiu.

În această situație, BEC, conform Legii 208/2015, era îndreptățit să emită o decizie prin care să constate nule ambele candidaturi și să aplice o amendă contravențională. Numai că după o analiză a situației și a prevederilor legale, reprezentanții BEC au decis să îi lase pe cei doi candidați să aleagă în ce județ vor să candideze. Așa că, atât Matei Catrinoiu, cât și Mihai Vlădulescu au rămas candidați la Gorj.

Marcela Petcu

Advertisement

Arhive