Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Cât de sigure sunt școlile din Giurgiu? Poliția ne răspunde!

politiaromana61751800-1500823736Pe lângă multe alte neajunsuri cu care se confruntă sistemul de învățământ din România, se adaugă și problema siguranței în școli.  În condițiile în care auzim tot mai des despre cazuri grave de violență ce au loc în unitățile de învățământ, paza, realizată sub o formă sau alta, este mai mult decât necesară. Din păcate, nu toate școlile din țară își permit așa ceva. În această idee, Poliţia Română a realizat, la început de an şcolar, o evaluare a unităţilor de învăţământ din punctul de vedere al asigurării cu mijloace de protecţie şi pază.

În ceea ce privește asigurarea securității în județul Giurgiu, potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie, dintre cele 187 de unități de învățământ de stat şi trei private, 16 sunt asigurate cu pază umană, 75 sunt  securizate cu camere video iar 18 sunt asigurate cu camere video şi pază umană.

81 de unități şcolare nu și-au asigurat securitarea nici cu sisteme video, nici cu personal propriu.

Potrivit unei evaluări făcute de Direcţia de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, numărul şcolilor în care paza este asigurată a crescut faţă de anul şcolar precedent, dar tot sunt mii de clădiri neacoperite. Practic, au fost identificate, în toată ţara, 19.550 de unităţi şcolare – grădiniţe, şcoli gimnaziale, licee şi colegii (6.262 în mediul urban şi 13.228 în mediul rural), în cadrul cărora au fost înscrişi aproximativ 2.867.364 de elevi şi preşcolari. Verificările poliţiştilor au relevat că, din totalul unităţilor de învăţământ preuniversitar, 6.171 sunt asigurate cu pază umană (cu pază proprie, prin societăţi specializate sau cu pază mixtă).

Poliţiştii supraveghează şcolile

Polițiștii spun că, la început de an şcolar, au reluat activităţile în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar, desfăşurând acţiuni pentru verificarea modului de supraveghere, pază şi acces în unităţile şcolare, menţinerea ordinii publice, intervenţia în cazul evenimentelor produse în perimetrul unităţilor şcolare şi combaterea absenteismului şcolar. De asemenea, echipajele de poliţie rutieră vor acţiona, zilnic, pentru dirijarea/fluidizarea traficului pe principalele drumuri care converg către unităţile de învăţământ şi prevenirea accidentelor de circulaţie.

Marcela Petcu

Advertisement

Arhive