Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Câţi giurgiuveni au fost admişi la Poliţie

politia-romana-564x350 (1)Mulţi au fost, puţini au rămas. Așteptarea a luat sfârșit pentru giurgiuvenii care vor să ocupe unul din cele 35 de posturi de agenți de ordine, scoase la concurs de Poliția Română. Dintre cei 142 de giurgiuveni care au susținut proba scrisă, 62 au fost declarați admiși, iar 80 au picat examenul. Printre cele mai mari note luate a fost 9,25, iar unii dintre cei declarați respinși au ratat la câteva sutimi nota minimă pentru a lua examenul. Eventualele contestaţii cu privire la rezultatul de la proba scrisă pot fi depuse până astăzi, la ora 18.30, la sediul unităţilor care au efectuat recrutarea. Contestațiile se soluționează de către comisiile constituite în acest scop, rezultatele urmând a fi comunicate prin publicare pe pagina de Internet a Poliției Române.

Dacă înainte de susţinerea probelor, 462 de giurgiuveni se luptau pentru cele 35 de locuri, acum proporţia s-a schimbat considerabil, rămânând doar 62 de candidaţi care încearcă să ocupe cele 35 de posturi scoase la concurs, la nivelul judeţului Giurgiu. Repartizarea se va face în funcţie de opţiunile candidaţilor şi de notele finale acestora.

Nu au trecut de probele fizice

 

Deşi probele fizice, care au constat în flexii abdominale şi alergare de rezistenţă, nu au avut o dificultate mare, puţini au fost cei care au reuşit să fie admişi. Din cei 241 de candidaţi giurgiuveni înscrişi la probele fizice, s-au prezentat 239, dintre care 97 au picat. Doar 142 de candidaţi au mai rămas în cursa pentru posturile de agenţi, iar aceştia au susţinut la sfârşitul săptămânii trecute ultimul test, cel scris.

Candidaţii, testaţi din Codul Penal

 

Candidaţii s-au aflat în faţa ultimei bariere înainte de a îmbrăca uniforma de poliţişti. Testul, cu trei variante de răspuns din care doar una a fost corectă, a fost alcătuit dintr-un număr de 60 de întrebări, din Codul Penal, la concursul de încadrare directă. Pentru a promova testul, candidaţii trebuiau să răspundă corect la minimum 40 de întrebări la concursul de încadrare directă, echivalentul notei 7, nota minimă de promovare a testului scris.

Nota finală reprezintă media notelor obţinute la proba performanţei fizice şi la proba scrisă. Este declarat „admis” la concurs candidatul care a trecut toate probele concursului şi a obţinut nota finală cea mai mare. Surse din cadrul Poliţiei Române ne-au confirmat că, în toamnă, vor fi scoase la concurs posturi pentru agenţi de ordine, tot din sursă externă.

Marcela Petcu

Advertisement

Arhive