Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Cod galben de precipitaţii la Giurgiu. Pompierii, în stare de alertă

ploua-in-Giurgiu-SITEAdministrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploaie și vânt, valabil de pe 3 mai, la ora 9 și până pe 4 mai la ora 21. Astfel, în mai multe județe din țară, printre care și Giurgiu, se vor semnala ploi importante cantitativ, intensificări ale vântului și ninsori în zona montană înaltă.

În intervalul menţionat, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei şi zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali pe arii extinse vor fi ploi, temporar mai intense, astfel că se vor cumula local cantităţi de apă de peste 20…30 l/mp şi izolat peste 50 l/mp. La altitudini mai mari de 1700 m, în special în Carpaţii Meridionali, precipitaţiile vor fi sub formă de ninsoare. În zonele atenţionate, temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h, iar la munte rafalele vor depăşi 70 km/h.

În județele aflate sub incidența atenționărilor de vremea rea, IGSU a dispus asigurarea rezervei de personal și activarea, la nevoie, a grupelor operative pentru intervenția imediată”, se arată într-un comunicat IGSU.

„Având în vedere că sunt preconizate ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și ninsori în zonele montane, care pot produce efecte asupra populației și mediului, în județele aflate sub incidența atenționărilor de vremea rea, IGSU a dispus asigurarea rezervei de personal și activarea, la nevoie, a grupelor operative pentru intervenția imediată”, se arată într-un comunicat IGSU.

Totodată, la nevoie, echipajele serviciilor profesioniste pentru situații de urgență vor fi dislocate, în cel mai scurt timp, în zonele de risc pentru evacuarea populației, animalelor și bunurilor aflate în pericol, precum și pentru limitarea și înlăturarea eventualelor efecte negative.

Evoluția fenomenelor meteorologice periculoase va fi permanent monitorizată prin Centrul Operațional Național al IGSU.

Marcela Petcu

Advertisement

Arhive