Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Concursul Național de Creație “Icoana şi Şcoala mărturisirii”, la Giurgiu

premierea castigatorilor eparhieiConform Hotărârii Sfântului Sinod nr. 7.760/02.11.2016, Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului Teologic-Educaţional al Patriarhiei organizează cu prilejul Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi pictorilor bisericeşti şi Anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, Concursul Naţional de Creaţie „Icoana şi Şcoala mărturisirii”.

În Episcopia Giurgiului, în perioada 1 decembrie 2016 – 21 mai 2017, prin Protopopiatele Giurgiu, Bolintin, Heresti si Mihailesti si în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Giurgiu, se desfasoară Concursul Național de Creație “Icoana şi Şcoala mărturisirii” .

Acesta este organizat la nivel national cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, de Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Concursul se adresează copiilor, preoților și profesorilor de Religie implicați în Programul naţional catehetic “Hristos împărtășit copiilor”, precum și celor care se ostenesc la catedră sau la amvonul Bisericii, urmărind să educe copiii pentru a-și construi un viitor în care viața să fie trăită în deplinătatea ei.

Concursul Naţional de Creaţie “Icoana şi Şcoala mărturisirii” se desfăşoară pe trei secţiuni: literară, artistică şi multimedia şi îşi  propune să îi ajute pe elevii participanți să își descopere, prin activități de creație, noi aptitudini, să își formeze deprinderi, să promoveze practici noi privind învățarea şi să realizeze schimbul de experiență între copii.

 

Advertisement

Arhive