Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Dacă nu declari instalaţia de încălzire la Taxe şi Impozite, rişti să fii amendat!

IMG_5916Proprietarii de case şi apartamente care îşi dotează imobilele cu instalaţii de încălzire trebuie să declare acest lucru la Direcţia de Taxe şi Impozite Giurgiu, în termen de 30 de zile.

Proprietarii de case şi apartamente din Giurgiu au obligaţia declarării dotării imobilelor cu instalaţii de încălzire la Direcţia de Taxe şi Impozite Giurgiu. Astfel, potrivit directorului Direcţiei de Taxe şi Impozite Giurgiu, Laurenţiu Ţintea, este obligatoriu ca, în termen de 30 de zile de la data instalării centralei termice, contribuabilii să anunţe acest lucru. Şi asta deoarece proprietarii de case şi apartamente care îşi dotează pentru prima dată imobilele cu instalaţii de încălzire trebuie să depună declaraţii rectificative în vederea recalculării impozitului pe clădire.

Laurentiu-Tintea

„Imobilele care sunt dotate cumulativ cu instalaţii de apă, canalizare, energie electrică şi încălzire sunt impozitate diferenţiat faţă de cele la care lipsesc aceste utilităţi. Astfel, spre exemplu, pentru un apartament de 100 mp din cartierul Negru Vodă, se plăteşte 104 lei dacă nu dispune de aceste utilităţi şi 175 de lei dacă apartamentul este dotat cumulativ cu cele patru instalaţii. În cazul celor care îşi dotează pentru prima oară locuinţa cu instalaţie de energie termică, impozitul va fi mai mare cu câteva zeci de lei”, a precizat Laurenţiu Ţintea.

De cele mai multe ori, proprietarii de case şi apartamente din Giurgiu care îşi instalează centrale termice „uită” să informeze Direcţia de Taxe şi Impozite asupra acestui lucru. Însă, cei care nu anunţă dotarea cu o instalaţie de încălzire sunt pasibili de amenzi.

E2eowR0XHTyy5u8h

Termenul de  depunere a declaraţiilor de impunere rectificative este de 30 de zile de la data instalării centralelor termice. Nedepunerea declaraţiei fiscale în termenul legal se sancţionează cu amendă de la 60 la 240 lei.

Marcela Petcu 

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

24 Responses to Dacă nu declari instalaţia de încălzire la Taxe şi Impozite, rişti să fii amendat!

 • FANEL says:

  ATI BAUT APA DUPA PONTA? NUMAI EL VEDE TAXE SI IMPOZITE DIN ORICE!
  IERI A FATAT PISICA SI AM 5 PISICI ACUM! TREBUIE SA LE DECLAR? SA NU RISC AMENZI DE LA…PRIMARIE!!!

  • dan says:

   mama lor sa fie, mai au astia sa puna taxe si pe respirat, platesc taxe si impozite, platesc 3 taxe de drum iar strazile din Giurgiu sunt cele mai proaste din toata tara. Am rovinieta la zi dar am spart cauciucurile de 4 ori din cauza gropilor din Giurgiu, pe astea cine …. ** le plateste????

  • robert says:

   Nu vad logica, de parca iti platesc ei gazele sau centrala… )))) astia nu sunt sanatosi, da si noi mai tampiti ca acceptam…

  • NEGREANU says:

   Daca cumpar un bax de hartie higienica , inseamna ca avem nevoie in familie. Daca folosesti
   hartia inseamna ca ai mancat. Daca ai mancat inseamna ca ai avut ce. CONCLUZIA !!!

   TAXA PE HARTIA HIGIENICA…….

 • popa says:

  taxa pe aerul din Giurgiu a ti uitat sa l pune ti la plata

 • adryan says:

  Cred ca au baut apa la pisici ……….

 • x says:

  Asa ne trebuie daca am votat un barcagiu naufragiat,crezand ca- l va durea capul de problemele orasului!

 • pensionar says:

  Ce destepti sunteti voi…nu mai stiti cum sa strangeti taxe… Ziceti mersi ca platesc impozitul actual…altii nu il au platit de ani de zile si tot le eliberati hartii si fiscale si ce mai au nevoie 🙂

 • pensionar says:

  Ai grija cu pisicile fane…ca e amenda mai mare daca sunt de rasa :))6

 • Emil says:

  Nu cumva daca instalam telefon, sau cablu TV, sau internet, trebuie sa anuntam Directia de Taxe? Pentru ca electricitate au toate casele si apartamentele inca de la costruire; iar apartamentele au si apa si canalizare incluse din constructie. As dori sa stiu de ce nu a fost informata populatia prin societatile care executa instalatii de incalzire, care ne anunta ca este obligatoriu avizul ISCIR si WIROM? Tot asa puteau sa ne anunte si de obligatia declarari instalatiilor de incalzire (electrice, pe GPL sau pe gaz metan) la Taxe si Impozite. De cand s-a introdus aceasta prevedere si cum a fost informata populatia? Ce risca cei de buna credinta care nu au luat la cunostinta de aceasta prevedere? Sunt foarte multi care au instalatii de incalzire si nu cunosc acesta prevedere.

 • covrig says:

  doamne….. nu avem deja incalzire cetralizata de la cet, acum daca eu numai pot sa platesc, sau mai degraba cet-ul o sa moara anul acesta si numai am deloc caldura imi scadeti de la impozit?…. eu nu cred….. trebuie sa va bucurati ca tot mai multe persoane trec pe gaz si primaria numai plateste subventii catre locuitori.. vad ca-i invers in calul care trage tot in e dai !!!!!!!!!! urat!!!

 • Un cetatean says:

  Nu mai folositi ghilimelele din expresia „uita” sa informeze Directia de Taxe si Impozite, pentru ca nici eu nu stiam ca trebuie sa declar asa ceva.
  Oricum masura mi se pare o masura penibila si o japca de doi bani.
  Corect ar fi ca Directia de Taxe si Impozite sa nu-si mai „bage nasul” in casele noastre.

 • metrix says:

  Super tare. Oare ce mai urmeaza ?

 • Veverita Catalin says:

  Cei ce inainte vreme aveau deja o instalatie de incalzire (caci asa se numeste cand sunt mai multe calorifere cuplate) si foloseau agent termic livrat de catre C.E.T., S.C.U.T. sau GLOBAL ENERGY PRODUCTION, iar in prezent s-au saturat de facturile umflate prin pretul imens al energiei termice si au ales sa investeasca intr-o centrala pe gaze, care le aduce economii la bugetele familiilor lor, sunt de parere ca nu ar trebui sa plateasca impozit majorat, intrucat aveau o instalatire de inalzire proprie si inainte de a-si monta centrala pe gaze, instalatia fiind proprietatea lor, nu a furnizorului de energie termica. Asa ca despre ce montaj de instalatie noua vorbim noi aici? Cand erau cuplate la C.E.T., caloriferele le foloseam ca si mobilier? Probabil…

 • catalin says:

  Si cei care nu au nici o sursa de caldura unde se incadreaza? Nu se poate asa ceva : deci daca imi pun centrala pe gaze trebuie sa platesc impozit mai mult la locuinta? Pentru ce? Daca am centrala electrica? tot la fel? Daca pun un radiator electric in priza tot la fel? HAI CA NE-AM DILIT DE TOT.

 • catalin says:

  Imi fac sobe in apartament , ce impozit platesc?

 • cristian says:

  Cred ca sunteti nebuni la cap.

 • cri says:

  Niște NENOROCIȚI !!!!!

 • Miu George says:

  SA SE ALEAGA COSCIUGL DE VOI HOTILOR, TAXEEE TAXE TAXE DUCETIVA DREAQ DE HOTIIIIIIIIIIIIII

 • ileana says:

  Guvernul Ponta taxe si iar taxe ,a uitat sa puna taxe pe aerul respirat . Romania tara cu cele mai multe taxe .Salarii mici si taxe si iar taxe ,Muncim pana murim ,nici pensia numai apucam in asemenea conditii ,Rusine sa va fie ! De cand sunteti la guvernare numai taxe stiti sa puneti de la bietii oamenii ,din vina prostilor care v-au votat

 • nobody says:

  pentru „boierii” astia ai nostri pare un lux sa ai apa, canalizare, curent si caldura in casa. pacat ca in locul zicalei „prosti,dar multi”, in zilele noastre am ramas doar „prosti”. mi se parea normal ca ei sa lupte pentru ca noi sa beneficiem cat mai multi de cele 4 elemente enumerate mai sus, dar se pare ca atunci cand te descopera cu ele nu stiu cum sa-ti dea mai repede la gioale sa nu cumva sa te destepti prea mult… rau am ajuns…

 • Dexter says:

  Ba ai dreq fomisti, nu mai stie cum sa stoarca populatia de bani. Maine, poimaine apare taxa si pe sobe. Parerea mea e ca astia au papat bani cu care se face asfaltarea prin oras si acuma trebuie sa puna bani la loc, si ghici de unde o sa ia bani ???? de la noi. Astia sunt adevaratii paraziti ai societati.

 • contribuabilul says:

  daca l-am achizitionat pe PONTA platim taxe si impozite, la-ti instalat pe PONTA platiti taxe si impozite, de asa ne trebuie ca inebunise toti ca vor schimbare, a venit PONTA taxatorul

 • mihaela says:

  Cu aceasta taxa pe centralele de apartament sau casa ei răcesc atmosfera?
  Și mai am o întrebare : pe când impozitul pe sex de cetățean în funcție de vârstă?

Arhive